PENNE MET MASCARPONE EN RAUWE HAM
Vandaag heb ik voor jullie een lekkere snel te maken saus, gemaakt met rauwe ham en mascarpone. Ik had gelukkig weer proef persone , zelfs eentje die al had gegeten maar het wel wilde proeven, en ze vonden het gelukkig weer lekker. Ik heb het met Schwarzwalder schinken gemaakt maar je kunt het ook met een andere rauwe ham maken, of als je het extra speciaal wilt maken met Paraham. Ook kun je de penne vervangen door spaghetti.
Ingrediënten penne met mascarpone en rauwe ham voor 4 pers
200 gr rauwe ham (naar keuze)
2 eetl olijfolie
80 ml cognac
250 gr mascarpone
1 klein zakje rucola sla
1 bakje cherry tomaatjes
150 ml runderbouillon
150 gr creme fraiche
2 teentjes knoflook
10-15 sprietjes bieslook
peper en zout ( pas op met zout de ham kan ook al erg zout zijn )
stokbroodje
500 gr penne ( of een andere soort pasta )
Bereiding penne met mascarpone en rauwe ham
Kook de pasta, snijd de ham in reepjes en dan in blokjes en maak de knoflook schoon en pers deze uit. Verhit de olie in een pan en fruit hier de knoflook en de ham in en blus het af met de cognac, voeg dan de mascarpone en crème fraiche toe en dan de bouillon. Roer het goed tot je een mooie saus hebt maar laat het geheel niet koken, dus op een laag vuurtje. Knip nu de bieslook fijn en voeg toe en maak op smaak met zout en peper en evt. chili vlokken. Doe nu de cherry tomaatjes en de rucola in een schaaltje en serveer het bij de pasta. Eet smakelijk, heerlijke penne met mascarpone en rauwe ham!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!