penne met mascarpone

PENNE MET MASCARPONE EN RAUWE HAM

Vandaag heb ik voor jullie een lekkere snel te maken saus, gemaakt met rauwe ham en mascarpone. Ik had gelukkig weer proef persone , zelfs eentje die al had gegeten maar het wel wilde proeven, en ze vonden het gelukkig weer lekker. Ik heb het met Schwarzwalder schinken gemaakt maar je kunt het ook met een andere rauwe ham maken, of als je het extra speciaal wilt maken met Paraham. Ook kun je de penne vervangen door spaghetti.

Ingrediënten penne met mascarpone en rauwe ham voor 4 pers

200 gr rauwe ham (naar keuze)

2 eetl olijfolie

80 ml cognac

250 gr mascarpone

1 klein zakje rucola sla

1 bakje cherry tomaatjes

150 ml runderbouillon

150 gr creme fraiche

2 teentjes knoflook

10-15 sprietjes bieslook

peper en zout ( pas op met zout de ham kan ook al erg zout zijn )

stokbroodje

500 gr penne ( of een andere soort pasta )

Bereiding penne met mascarpone en rauwe ham

penne met mascarpone

Kook de pasta, snijd de ham in reepjes en dan in blokjes en maak de knoflook schoon en pers deze uit. Verhit de olie in een pan en fruit hier de knoflook en de ham in en blus het af met de cognac, voeg dan de mascarpone en crème fraiche toe en dan de bouillon. Roer het goed tot je een mooie saus hebt maar laat het geheel niet koken, dus op een laag vuurtje. Knip nu de bieslook fijn en voeg toe en maak op smaak met zout en peper en evt. chili vlokken. Doe nu de cherry tomaatjes en de rucola in een schaaltje en serveer het bij de pasta. Eet smakelijk, heerlijke penne met mascarpone en rauwe ham!

penne met mascarpone

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *