Limoen spoom

LIMOEN SPOOM

Wanneer je lang aan het tafelen bent, je hebt heel veel verschillende gerechten gemaakt, is het heerlijk om tussendoor even een spoom te nuttigen. Na het eten van deze heerlijke limoen spoom zullen de andere gerechten weer net zo lekker zijn als de gerechten die je ervoor hebt gegeten. Door het eten van een spoom kan het eten namelijke zakken en wordt de smaak weer geneutraliseerd.

Naast dat de spoom als tussengerecht wordt gegeten, is het ook een lekker drankje dat je kan drinken om iets te vieren of wanneer het warm weer is en je zin hebt in een verfrissing.

Ingrediënten limoen spoom 8 personen

500 milliliter citroen sorbetijs

150 milliliter limocello

350 milliliter prosecco of 350 milliliter champagne

1 citroen voor de versiering

8 glazen

grote kom

garde

Bereiding limoen spoom

Haal het citroen sorbetijs uit de vriezer en zorg ervoor dat het een beetje ontdooid. Zo wordt het kloppen van het ijs zometeen veel makkelijker.

Terwijl het ijs aan het “ontdooien” is, kan de citroen in lange reepjes gesneden worden, deze limoen wordt gebruikt voor de garnering. Wanneer je het lastig vindt om de limoen in reepjes te snijden kan je ervoor kiezen om de limoen in plakjes te snijden.

Als het ijs een beetje is ontdooit, dit duurt ongeveer een kwartiertje, kan je het citroen sorbetijs kloppen met een garde. Wanneer het ijs een goede structuur heeft kan je de prosecco en de limoncello door het ijs kloppen. Nu zal je merken dat het ijs schuimig wordt. Wanneer dit gebeurt moet je direct het geheel in de glazen schenken. Garneer nu de glazen met de limoen reepjes.

Voor een feestelijke gelegenheid vind ik het altijd leuk om de limoen spoom op te dienen in een champagne glas. Dit ziet er net wat feestelijker uit. Om het nog feestelijker te maken kan je een half citroentje op de rand van het glas zetten.

Eet smakelijk!

Limoen spoom champagne glas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *