Pompoensoep

POMPOENSOEP

In de herfst en winter is een pompoensoep altijd lekker om een soepje te eten. Naast dat de pompoensoep lekker is heeft de pompoen ook vele voordelen. Wil je deze voordelen weten? Klik dan hier.

De pompoensoep die wij nu gaan maken is niet een standaard pompoensoep. Door de sinaasappel, wortel, appel en kokosmelk heeft de pompoensoep een heerlijke zachte smaak en is het weer eens iets anders dan de pompoensoep die wij allemaal al kennen.

Ingrediënten pompoensoep voor 4 personen

1 flespompoen (wanneer deze niet verkrijgbaar is kan het gerecht ook gemaakt worden met een andere soort pompoen)

2 winterwortels

3 sjalotjes

3 teentjes knoflook

2 appels

2 runderboullion blokjes

1 liter water

2 centimeter geraspte gember

sap van 2 sinaasappels

peterselie om te garneren

olijfolie om in te bakken

200 ml kokosmelk

Bereiding pompoensoep:

Begin met het schoonmaken van de pompoen. Dit is een vervelend werkje! Zorg ervoor dat de schil van de pompoen af is, dit doe je door telkens kleine stukjes van de schil af te snijden. Wanneer de schil van de pompoen af is moeten de zaden verwijderd worden. Dit kan je het beste doen door de zaden er met een lepel uit te scheppen. Nu kan de pompoen in kleine stukjes gesneden worden.

Na het snijden van de pompoen kunnen de wortels, de appels, de sjalotjes en de knoflook fijn gesneden worden. Rasp daarna de gember en pers de knoflook.

Zorg ervoor dat je een grote pan hebt, in deze pan gaan al de ingrediënten. Verwarm de pan en de olijfolie. Wanneer dit op temperatuur is kunnen de sjalotjes en knoflook gefruit worden. Voeg daarna de pompoen, de wortels en de appels toe en fruit deze nog even aan.

Kook 1 liter water in de waterkoker en schenk deze bij de bouillon. Wanneer het bouillonblokje is opgelost, in het water, kan de bouillon bij de rest in de pan worden gedaan. Laat nu het geheel zachtjes koken totdat alles zacht is.

Zet nu het vuur uit en laat het geheel even afkoelen. Wanneer het geheel niet meer te warm is kan je het pureren met een staafmixer. Voeg de sinaasappelsap, geperst uit twee sinaasappels, en de kokosmelk toe. Om de pompoensoep er leuk uit te laten zien, garneer de pompoensoep dan met peterselie en wat kokosmelk.

Eet smakelijk!!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *