ASPERGESCHOTEL MET HOLLANDAISESAUS
Het witte goud ligt weer in de winkels en dit wil zeggen dat de asperge tijd begonnen is. Ik houd van asperges en vind het erg leuk om soms met de recepten te variëren. Vandaar dit heerlijke recept voor een aspergeschotel met Hollandaisesaus. Zoals altijd is dit weer een recept dat makkelijk te maken is en zeker zo lekker als de andere recepten op mijn site.
Ingrediënten aspergeschotel met Hollandaisesaus voor 4 personen
900 gram krielaardappels
800 gram witte asperges
450 gram beenham
500 milliliter kantenklare hollandaise saus (dit zijn pakjes van Knorr )
Sap van een halve citroen
3 eetlepels fijngehakte peterselie
4 hard gekookte eieren
100 à 150 gram geraspte kaas
Bereiding aspergeschotel met Hollandaisesaus
Verwarm de oven voor op 200°C.
Als eerste gaan we beginnen met het schoonmaken van de asperges. Dit doe je door de asperges te schillen en de harde achterkantjes van de asperges af te halen.
Kook nu de asperges, de krielaardappels en de eieren. Wanneer alles op het vuur staat kan je de beenham in blokjes snijden en de peterselie fijnhakken.
Als de aardappels en asperges gaar zijn kan je de aardappels één keer doorsnijden en de asperges in stukjes.
Pak een grote ovenschaal waar je de aardappels asperges en de beenham in kan mengen. Verhit de Hollandaisesaus en roer hier het citroensap en de peterselie doorheen. Wanneer de Hollandaisesaus nog niet op smaak is kan je zout en peper toe voegen naar smaak. Voeg nu de Hollandaisesaus toe in de ovenschaal en strooi over het geheel wat kaas.
Zet de schaal voor twintig minuten in de oven. Ondertussen kan je de hardgekookte eieren fijn prakken en in een apart schaaltje doen.
Voilà, de aspergeschotel met Hollandaisesaus is af.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!