WITTE CHOCOLADE AARDBEIEN IJSTAART
Zelf vind ik aardbeien altijd erg lekker en wat is er nou lekkerder dan aardbeien met chocolade. Dit is een heerlijk recept voor een makkelijke witte chocolade aardbeien ijstaart.
Ingrediënten witte chocolade aardbeien ijstaart
450 gram aardbeien
150 gram aardbeien voor de versiering als de taart uit de vriezer komt
400 gram MonChou
5 eetlepels witte basterdsuiker
200 milliliter crème fraîche
200 gram witte chocolade
500 gram aardbeienjam
1 pak lange vingers (koekjes)
40 gram verse munt
cakeblik en huishoudfolie
Bereiding witte chocolade aardbeien ijstaart
Begin met het halveren van de aardbeien. Voeg nu de aardbeien jam toe aan de aardbeien, zorg dat je 150 gram aardbeien en 5 eetlepels jam overhoudt voor de garnering
Wanneer de aardbeien gesneden zijn en de jam is toegevoegd kan je de verse roomkaas, basterd suiker en de crème fraîche met elkaar mengen.
Leg nu een groot stuk huishoudfolie in het cakeblik, zorg ervoor dat er aan beide kanten een groot stuk huishoudfolie over de rand hangt. Dit gebruiken we zo om het blik af te sluiten.
Smelt de witte chocolade, au bain marie. Dit doe je door een pan water op het vuur te zetten en daar een schaal op te plaatsen. Hier kan je dan, zonder dat de chocolade aanbrandt, de chocolade in smelten. Wanneer de chocolade gesmolten is kan je de MonChou toevoegen. Het is wel van belang dat je nu een beetje snel te werk gaat, anders is de chocolade alweer uitgehard.
Begin met de helt van het witte chocolade MonChou mengsel in het bakblik te doen. Doe daarna een laagje jam in het bakblik en als laatste een laag aardbeien. Nu kan je de tweede helft van het MonChou mengsel in het blik doen en weer een laag jam en aardbeien toevoegen. Leg als laatste de lange vingers boven op de taart.
Vouw nu het huishoudfolie dicht en zet de witte chocolade aardbeien ijstaart voor minimaal vier uur in de vriezer.
Als de taart is uitgehard kan je hem uit de vriezer halen en garneren met hele of halve aardbeien, aardbeien jam en verse munt blaadjes. Let op: wanneer je de witte chocolade aardbeien ijstaart wil gaan eten is het wel belangrijk dat je hem een half uur tot een uur van te voren uit de vriezer haalt.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!