aardbeien yoghurtijs

AARDBEIEN YOGHURTIJS

Het is warm buiten, ideaal weer voor een heerlijk ijsje. Er gaat niks boven het zelf maken van ijs. Als je zelf ijs maakt kun je gebruik maken van heerlijke verse ingrediënten. Vanmiddag ben ik langs de markt geweest om verse aardbeien te halen, waarop de meneer achter de kraam tegen mij zei: “maak jij weleens smoothies?” waarop ik natuurlijk met een grote “ja” antwoordde. Hij had namelijk nog 2 dozen aardbeien liggen van gisteren die hij niet meer kon verkopen, maar hij zei: “deze aardbeien zijn dan wel van gisteren maar je kunt ze nog prima gebruiken voor een lekkere smoothie, dus jij mag ze hebben!”. Hartstikke leuk, wat een aardige meneer! Eenmaal thuis aangekomen kwam ik op het idee om van de aardbeien inplaats van een smoothie heerlijk aardbeien yoghurtijs te maken.

Ingrediënten aardbeien yoghurtijs voor 4 personen

700 gr aardbeien

350 gr suiker

350 gr yoghurt

Bereiding aardbeien yoghurtijs

Haal eerst het kroontje van de aardbeien en was ze even schoon. Snijd ze een keer door en doe ze in de keukenmachine. Pureer de aardbeien, voeg dan de suiker toe en pureer nogmaals. Nu de yoghurt erbij doen en pureer nogmaals, laat het even 10 min rusten en doe het dan in een schaal of doos die in de vriezer kan.

aardbeien yoghurtijs

Zet het toekomstige aardbeien yoghurtijs in de vriezer en roer het na 1 uur even door, doe dit 2 keer. Voor je het gaat eten moet je het even een half uurtje van tevoren uit de vriezer halen, dit schept wat makkelijker. Geef er wat hele aardbeien bij en garneer het aardbeien yoghurtijs met een munt blaadje. Zo simpel is het, je eigen aardbeien yoghurtijs maken!

Wil je meer weten over zelf ijs maken klik dan hier!

aardbeien yoghurtijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *