ANDIJVIESTAMPPOT

Het wordt weer wat kouder buiten en wat is er dan heerlijk om ’s avonds te eten? Een andijviestamppot met spektjes, uitjes en een heerlijke rookworst met curry. Natuurlijk kan de andijviestamppot ook gegeten worden met een normale rookworst maar voor de diversiteit is een curry rookworst een goede toevoeging aan dit recept.

Ingrediënten andijviestamppot voor 4 personen

2 kilo aardappels

400 gram andijvie

1 eetlepel crème fraîche

30 gram roomboter

2 uien

300 gram spekreepjes

2 teentjes knoflook

melk om de puree te maken

zout

peper

1 rookworst

2 eetlepels zonnebloemolie

6 eetlepels tomatenketchup

1 eetlepel curry poeder

Bereiding andijviestamppot:

Begin met het schillen van de aardappels en maak de uien en de knoflook schoon. Snijdt de ui en de knoflook fijn en zorg ervoor dat de aardappels allemaal even groot zijn. Dit kan je doen door de aardappels in stukken te snijden. Wanneer de aardappels allemaal ongeveer dezelfde grote hebben kunnen zij gekookt worden.

Bak ondertussen de spekjes en de ui en warm de rookworst op in een pannetje met water.

Snijdt de andijvie in reepjes, het is ook mogelijk om gesneden andijvie te kopen. Wanneer de aardappels gaar zijn, kunnen deze afgegoten worden en kan er puree van worden gemaakt. Door de melk, de roomboter en de crème fraîche toe te voegen wordt de puree lekker romig.

Nu de aardappelpuree klaar is kan de andijvie erdoorheen gemengd worden. Doe het geheel in een overschaal en leg de gebakken spekjes en de uien in het midden van de andijviestamppot.

Snijd de rookworst in stukjes. Verwarm nu in een koekenpan de rookworst en voeg hier de olie, curry poeder en de tomatenketchup aan toe. Wanneer de rookworst lekker bedekt is door de kruiden en tomatenketchup kan de curry rookworst op de andijviestamppot gelegd worden.

De andijviestamppot is nu klaar om geserveerd te worden.

Eet smakelijk!!

PS De andijviestamppot kan eerder op de dag worden gemaakt en later op de dag gegeten worden. De stamppot kan het beste 15 minuten worden opgewarmd in een voorverwarmde oven op 200°C.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *