KIPROLLETJES MET ONTBIJTSPEK, KAAS EN MOSTERD
Met dit verrukkelijke recept tover je een simpele kipfilet om in een heerlijke hap, kiprolletjes met ontbijtspek, kaas en mosterd maak ik dan ook heel vaak. De kiprolletjes kun je prima s’morgens al klaar maken, dan hoef je ze s’avonds alleen nog maar in de oven te zetten. Ik eet deze kiprolletjes vaak in combinatie met een heerlijke aardappelgratie en een goeie salade.
Uit een kipfilet haal je meestal 2 rolletjes, ik heb aan een kiprolletje meestal al meer dan genoeg, de kaas en ontbijtspek maakt het een machtige hap.
Ik heb nog een andere variant van het kiprolletje, deze zal ik binnenkort ook met jullie delen!
Ingrediënten kiprolletjes met ontbijtspek, kaas en mosterd voor 4 personen
4 kipfilets
3 thee lepeltjes grove mosterd
1 of 2 teentjes knoflook
zout en peper
1 takje rozemarijn fijn gesneden
4 grote plakken kaas of 16 plakjes met de kaasschaaf
8 plakjes ontbijtspek
8 prikkertjes om het vast te zetten
een vlees hamer of een plank
Bereiding kiprolletjes met ontbijtspek, kaas en mosterd
Als eerst ga je de kipfilet met behulp van een vlees hamer of een plank plat slaan, ik doe er altijd even een stukje plasticfolie tussen, let wel op dat je de kipfilet niet kapot slaat.
Vervolgens snijd je de kipfilet in de lengte door midden zodat je er 2 rolletjes uit kunt maken, doe dit bij alle kipfilet zodat je er 8 hebt. Verdeel nu de mosterd over de kipfilet en bestrooi ze met zout en peper dan de knoflook en de rozemarijn erop verdelen. Nu kun je de grote plakken kaas in de lengte doorsnijden en op de kipfilet leggen, rol de kipfilet nu voorzichtig op en doe er een plakje ontbijtspek omheen, zet het vast met een prikker.
Leg ze nu allemaal in een ovenschaal en zet de kiprolletjes met ontbijtspek, kaas en mosterd 20-25 min in de oven op 210 c, kijk wel even of ze gaar zijn, soms is een kipfilet iets groter dan de andere. Eet smakelijk heerlijke kiprolletjes met ontbijtspek, kaas en mosterd, genieten!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!