Eendenborst salade

SALADE MET EENDENBORST EN SINAASAPPELGELEI

Een lekkere frisse salade met eendenborst en sinaasappelgelei. Wanneer je niet van eendenborst houdt kan je dit ook vervangen voor gerookte kipfilet. Door de sinaasappelgelei is de salade net iets minder zwaar en kan de salade in ieder jaargetij gegeten worden.

Ingrediënten salade met eendenborst en sinaasappelgelei voor 4 personen

150 gram gerookte eendenborst in dunne plakjes gesneden

1/2 fijn gehakt sjalotje

1 eetlepel fijn gehakte peterselie

200 gram gemengde sla

250 milliliter verse sinaasappelsap

20 gram suiker

4 gram gelatineblaadjes

50 milliliter olijfolie

2 à 3 eetlepels azijn of framboos azijn

zout

peper

eventueel 1 eetlepel honing voor in de dressing als je de dressing wat zoeter wilt hebben

Bereiding salade met eendenborst en sinaasappelgelei

Pers de sinaasappels, je kan natuurlijk ook verse sinaasappelsap kopen. Week daarna de gelatine in koud en water. Kook ondertussen de sinaasappelsap met de suiker. Wanneer de gelatine geweekt is kan je de gelatine uitknijpen en toevoegen aan de sinaasappelsap en suiker. Als je de gelatine hebt toegevoegd moet je de pan van het vuur nemen en de gelatine laten smelten.

Wanneer de gelatine gesmolten is kan het geheel in een lage schaal worden gedaan. TIP: Doe wat huishoudfolie in de schaal, zo gaat de schaal niet plakken en kan je de gelei makkelijk, na het uitharden, uit de schaal halen. Zet de schaal in de koelkast voor ongeveer twee uur. Wanneer de gelatine is uitgehard kan dit in blokjes worden gesneden.

Snijdt de eendenborst in dunne plakjes.

Doe de olijfolie en frambozenazijn in een bakje en voeg er wat zout en peper aan toe. Meng dit geheel goed en de dressing is af.

Wanneer de dressing gemaakt is kan de salade worden afgemaakt. Doe de gemengde salade bordje en en giet de dressing over de sla. Leg de gerookte eendenborst op de sla en voeg de sinaasappelgelei toe. Garneer de salade met eendenborst en sinaasappelgelei met de overgebleven peterselie.

De salade kan je eten met een stokbroodje met kruidenboter. Wanneer je zelf kruidenboter wilt maken kan je dit doen door 50 gram roomboter, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels peterselie, 1 handje geraspte parmezaanse kaas en wat zout, met de staafmixer fijn te maken. Als de kruidenboter fijn is kan je het in een schaaltje doen en serveren bij de salade met eendenborst en sinaasappelgelei.

Kruidenboter broodje

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *