krab zeewier salade

KRAB ZEEWIER SALADE

Een heerlijk en snel te maken gerecht voor een lekker borrelhapje. Een krabsalade is altijd erg lekker, maar dit recept is net iets specialer door het zeewier dat is toegevoegd. Deze krab zeewier salade kan je heerlijk op een stokbroodje of toastje eten, maar kan ook gewoon gegeten worden als amuse. Dan serveer je de salade in een klein amuse glaasje.

Ingrediënten krab zeewier salade

10 stuks krabsticks of surimi sticks

150 gram zeewier salade (Dit kan je kopen bij de visboer, maar bij de meeste Albert Heijns ligt het ook gewoon in het schap)

2 à 3 eetlepels mayonaise

2 theelepels wasabi crème

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel sesamzaadjes

zout om de krab zeewier salade op smaak te maken (het lekkerste is om zeezout te gebruiken)

1 stokbrood of breek broodjes

Bereiding krab zeewier salade

Begin met de krabsticks of de surimi sticks uit de verpakking te halen. Zorg ervoor dat al het plastic goed verwijderd is, het zou namelijk zonde zijn als er door de krab zeewier salade plastic van de verpakking zit.

Snijdt de krabsticks of de surimi sticks klein en doe dit in een grote kom. Laat het zeewier goed uitlekken en snijd ook dit klein. Voeg de zeewier bij de krabsticks of surimi sticks en meng dit met elkaar.

Voeg nu de mayonaise en de citroensap toe. Zorg ervoor dat het geheel goed doorgeroerd wordt. Voer daarna de wasabi en sesamzaadjes toe aan de rest. Pas op, wasabi is heel heet en niet iedereen houdt van heet. Proef daarom tussendoor steeds even, zo kan je zelf bepalen of je de krab zeewier salade niet te heet vindt worden. Om de salade nog wat op smaak te krijgen kun je nu zout toevoegen.

Snijd het stokbrood in plakjes en smeer de salade op de stokbroodjes. Wanneer je de salade niet wilt op een stokbroodje wilt serveren kan je het ook in een amuse glaasje serveren.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *