GEGAARDE KIP IN TOMATENSAUS
Je hoort het niet vaak, gegaarde kip in tomatensaus. Meestal wordt een tomatensaus gegeten met gehakt, maar deze gegaarde kip in tomatensaus is zeker het proberen waard. Het recept is makkelijk en snel te bereiden, dit komt vooral omdat het gerecht in één pan wordt bereid. Wanneer je dus snel een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten is dit een echte aanrader.
De gegaarde kip in tomatensaus is heerlijk te combineren met een pasta. Met een frisse salade, bijvoorbeeld deze mango salade, is het gerecht helemaal af!
Veel kookplezier!!
Ingrediënten gegaarde kip in tomatensaus voor 4 personen
8 eetlepels olijfolie
1/2 Spaanse peper
3 teentjes knoflook
10 grote tomaten
1 blik gepelde tomaten in sap
2 eetlepels suiker
1 runder bouillonblokje
2 à 3 eetlepels gedroogde oregano
1 klein blikje tomatenpuree
sap van 1 citroen
1 bosje verse basilicum
4 kipfilets
zout en peper
500 gram pasta
Bereiding gegaarde kip in tomatensaus:
Snijd de kipfilets in de lengte door, nu krijg je twee dunne kipfilet repen. Marineer de kipfilet in drie eetlepels olijfolie en in de sap van één citroen. Voeg voor de smaak wat zout en peper toe.
alsHak nu de spaanse peper fijn, snijd de tomaten in blokjes, en maak de knoflook schoon. Als de knoflook is schoongemaakt kan de knoflook in plakjes gesneden worden.
Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Wanneer de olijfolie warm is kan de knoflook en de Spaanse peper gefruit worden. Zet nu het vuur laag en voeg de suiker en oregano toe.
Voeg nu het blik met gepelde tomaten en de verse tomaten toe en zet het vuur weer wat hoger. Om de saus lekker op smaak te maken voeg je het bouillonblokje toe. Laat vervolgens het geheel lekker sudderen.
Wanneer de saus lekker smeuïg is geworden kan de tomatenpuree en de kipfilet toegevoegd worden. Laat de kipfilet drie minuten garen aan iedere kant.
Snijd als laatst de basilicum in reepjes en sprenkel deze over de tomatensaus.
De gegaarde kip in tomatensaus is nu klaar! Eet smakelijk!!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!