TOMATEN TARTE TATIN MET GEITENKAAS
De tarte tatin, een appeltaart op zijn kop, kent bijna iedereen. Dit recept is een heerlijke hartige variant op de originele tarte tatin, een tomaten tarte tatin met geitenkaas. Het recept kan gegeten worden als voorgerecht, maar is ook een heerlijke toevoeging bij een hoofdgerecht.
Ingrediënten tomaten tarte tatin met geitenkaas
600 gram rode cherrytomaatjes
4 teentjes knoflook
2 à 3 eetlepels bruine suiker
5 takjes verse tijm
25 gram roomboter
6 plakjes bladerdeeg
100 gram geitenkaas met of zonder honing
50 milliliter crème fraîche
1 eetlepel allesbinder
4 eetlepels balsamico crème
Ovenschaal met een doorsnede van 25 centimeter
Bereiding tomaten tarte tatin met geitenkaas
Verwarm de oven voor op 210 °C en haal het bladerdeeg uit de vriezer zodat dit kan ontdooien.
Maak nu eerst de teentjes knoflook schoon, was de cherrytomaatjes en halveer deze. Verwarm een pan met boter op het vuur en pers hier één knoflooktentje in uit, de rest van de knoflook moet in plakjes worden gesneden en bij de geperste knoflook worden gevoegd.
Wanneer de knoflook gefruit is kunnen de cherrytomaatjes worden toegevoegd. Laat dit geheel vijf minuten sudderen.
Voeg hierna de bruine suiker en de tijm toe. Laat dit geheel weer sudderen totdat het geheel stroperig begint te worden. Als het niet lukt om het geheel stroperig te laten worden kan je de allesbinder toevoegen.
Doe nu het mengsel van de tomaten, knoflook, tijm en suiker in een ovenschaal. Maak van het bladerdeeg één geheel. Nu kan het bladerdeeg op de ovenschaal gelegd worden. Vouw de randen naar binnen en prik gaatjes in de bovenkant.
Zet nu de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de tomaten tarte tatin 25 tot 30 minuten gaar.
Ondertussen kan de geitenkaas gemengd worden met de crème fraîche.
Wanneer de tomaten tarte tatin mooi bruin is, kan deze worden omgedraaid. Dit is een spannend moment! Een handige manier om de tomaten tarte tatin om te draaien is door een bord omgedraaid op de ovenschaal te leggen, zo ligt het gerecht direct op de schaal waarin jij het wil opdienen.
Voeg nu de geitenkaas toe aan de tarte tatin, dit kan je bijvoorbeeld doen door het op het midden van de tomaten tarte tatin te leggen, maar je zou de geitenkaas ook kunnen verdelen.
Serveer de balsamico crème apart, niet iedereen houdt namelijk van deze smaak en iedereen kan door het apart serveren naar eigen smaak balsamico crème toevoegen.
Eet smakelijk!!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!