vissalade met ketjapsaus

VISSALADE MET KETJAPSAUS

Als je nog een borrelhapje of een voorgerecht zoekt is deze vissalade met ketjapsaus een aanrader, de salade is ook lekker op een stukje stokbrood. De ketjapsaus voegt iets speciaals toe aan de vis. Ik koop de Hollandse garnalen, rivierkreeftjes en gerookte zalm vaak bij de Lidl, de paling bij een visboer.

Ingrediënten vissalade met ketjapsaus voor 4 pers

200 gr gerookte zalm

100 gr rivierkreeftjes

100 gr Hollandse garnalen (cocktail garnalen)

100 gr gerookte palingfilet

4 lente ui

1/2 bakje bieslook

1 knoflook teentje

peper

 

voor de saus:

3 eetl mayonaise

3 eetl ketjap

sap van 1/2 limoen

Bereiding vissalade met ketjapsaus

Snijd de gerookte zalm en paling in kleine stukjes en snijd de rivierkreeftjes 1 keer doormidden. Meng dit alles met de Hollandse garnalen in een grote kom. Snijd nu de lente ui klein, hak de knoflook en knip met een schaar de bieslook fijn, zet dit even apart.

En nu de saus, meng de mayonaise, ketjap en het limoensap samen en breng het sausje op smaak met wat peper. Net voor je de vissalade met ketjapsaus gaat opdienen meng je de lente ui, knoflook en de helft van de bieslook door de vissalade. Vervolgens dien je de vissalade met ketjapsaus op in een glaasje of doe jet het op een broodje. Tot slot giet je een beetje van de heerlijke ketjapsaus erover en garneer je de vissalade met ketjapsaus met wat overgebleven bieslook.

Je kan de vissalade met ketjapsaus ook opdienen door het in een ringvorm te doen, doe de ringvorm goed vol, druk het een beetje aan en haal voorzichtig de ringvorm omhoog. Je krijgt op deze manier een mooie ronde van de vissalade, dit ziet er erg chique uit! Eet smakelijk.

vissalade met ketjapsaus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *