RIJST MET TONIJN EN GROENTEN

Dit recept, rijst met tonijn en groenten, kan in alle jaargetijden goed gegeten worden. Dit komt doordat de tonijn sinds de jaren 90 gekweekt wordt in open water. Hierdoor is de tonijnvangst verhoogd en kan het dus het hele jaar geconsumeerd worden. Wil je meer over de tonijn weten, klik dan hier.

Ingrediënten rijst met tonijn en groenten voor 4 personen

300 gram rijst

400 gram boontjes

250 gram tonijn op olie uit blik

1 Spaanse peper

4 eetlepels zwarte olijven

3 teentjes knoflook

4 tomaten

bosje basilicum

4 hard gekookte eieren

4 fijn gesneden ansjovisfilets

2 rode uien

1 eetlepel kappertjes

Bereiding rijst met tonijn en groenten

Kook de rijst, boontjes en de eieren (hard). Haal de zaadlijst uit de tomaten en snijd ze daarna fijn. Als volgt worden de rode ui, de Spaanse peper, de knoflook en de ansjovis gesneden. Halveer daarna de olijven en knip de basilicum in kleine stukjes.

Wanneer de rijst en de boontjes gaar zijn kunnen ze afgegoten worden. Pel als volgt de eieren en snijd deze in vieren.

Nu kunnen we van de rijst met tonijn en groenten één geheel maken. Verhit een wokpan of grote pan met wat olie en fruit hier de Spaanse peper, knoflook en (eventueel) de ansjovis in. Snijd de boontjes door midden en wok deze samen met de olijven en tomaten. Later wordt de tonijn toegevoegd (laat deze wel eerst uitlekken). Voeg als laatste de rijst aan het geheel toe. Wanneer de rijst met tonijn en groenten er droog uitziet, voeg dan wat olijfolie toe. Om het gerecht op smaak te brengen kan er eventueel nog wat zout en peper worden toegevoegd.

Nu het gerecht klaar is, kan het geserveerd worden op een bordje. Garneer dit bordje met de kappertjes, de gesneden eieren en basilicum.

Eet smakelijk, ik hoop dat je (net zoals ik) van de rijst met tonijn en groenten zal genieten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *