MOZZARELLA SERRANOHAM SALADE

Een lekkere en frisse salade van gemarineerde mozzarella, tuinbonen, erwten en serranoham met een frisse citroen en munt dressing. Het gerecht kan gegeten worden als voorgerecht of bij de lunch met een stukje stokbrood.

Tip: Koop niet te dure mozzarella, maar een lekkere zachte olijfolie om de mozzarella in te marineren.

Dit gerecht is makkelijk en snel te maken! Aan de slag.

INGREDIËNTEN mozzarella serranoham salade voor 4 personen

4 bollen mozzarella

200 gram tuinbonen eventueel uit de diepvries

200 gram groene erwten eventueel uit  de diepvries

12 grote blaadjes verse munt

8 blaadjes verse basilicum

8-10 eetlepels goede zachte olijfolie

2 citroenen

1 teentje knoflook

zout peper

100 gram serranoham

BEREIDING mozzarella serranoham salade:

Haal de mozzarella uit de verpakking en scheur de mozzarella met je handen doormidden. Leg dit nu in een schaal en marineer de mozzarella met twee à drie eetlepels zachte olijfolie, zout en peper.

Terwijl de mozzarella gemarineerd wordt kunnen de bonnen en erwten vijf minuten gekookt worden. Giet de bonen en erwten daarna af en spoel ze af met koud water. Ik vind het altijd lekkerder als de tuinbonen dubbel gedopt zijn, maar dit is mijn eigen smaak. Als jij dit ook lekkerder vindt kunnen de tuinbonen nog een keer extra gedopt worden.

Pers de knoflook en een halve citroen. Meng dit met zes eetlepels olijfolie, zout en peper. Hak nu de munt- en basilicum blaadjes fijn en meng dit met de helft van de dressing. De andere helft van de dressing wordt door de tuinbonen en erwten gemengd.

Voor de opmaak van het bord, snijdt een citroen in plakken. Verdeel de mozzarella over de vier borden en leg de tuinbonen en erwten op de mozzarella. Doe over dit geheel de dressing en leg de serranoham naast de mozzarella en groenten. Om het bord er gezellig uit te laten zien leg je twee plakken citroen op het geheel!

Voilà, de mozzarella serranoham salade is af.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *