Bastogne vijgen dessert

De feestdagen komen er weer aan. Heb je nog geen idee wat voor dessert je gaat maken, dan is dit een echte aanrader! Een lekker en makkelijk recept voor een Bastogne vijgen dessert. Natuurlijk kan dit dessert ook op een normale dag gegeten worden, wanneer je zin hebt in een lekker zoet nagerecht.

Bijna iedereen kent de Bastogne koek wel, maar wie heeft deze lekkernij nou eigenlijk uitgevonden en waar komt de naam vandaan? Bastogne is de Waalse naam voor de stad Bastenaken. Deze stad ligt aan de voet van de Ardennen in België. Toen de bakker, Paul Parien, het koekje in 1952 produceerde moest hij aan de ruwe heuvels van de Ardennen denken en heeft de biscuit naar de stad Bastenaken vernoemd. Voor meer informatie klik dan hier.

Ingrediënten Bastogne vijgen dessert voor 4 personen

250 ml room

250 ml mascarpone

1 eetl suiker

12 verkruimelde Bastongnekoeken

1 kop sterke koffie

5-6 eetlepels vijgenjam

4 glazen

verse munt voor de garnering

Bereiding Bastogne vijgen dessert

Begin met het zetten van een sterke kop koffie en laat deze afkoelen. Klop dan de slagroom met één eetlepel suiker stijf en meng dan de mascarpone erdoor. Verkruimel de koekjes, dit kun je het beste doen door de koekjes in een plastic zak te doen en er met een deegrol of fles over heen te rollen. Wanneer de koffie is afgekoeld, kunnen de koffie en vijgenjam met elkaar gemengd worden. Na dat dit alles gedaan is kan de opmaak van de glaasjes beginnen. Als eerste doe je een beetje koek kruimels in de glaasjes. Daarna een laagje met gemengde mascarpone en slagroom. De derde laag is de vijgenjam vermengd met de afgekoelde koffie.

Nu heb je een glaasje dat bestaat uit drie verschillende lagen. Om een leuk effect te krijgen kun je nogmaals de drie lagen toevoegen.

Als laatste leg je een muntblaadje op het dessert, dit is voor de garnering.

Eet smakelijk!!

Bastogne vijgen dessert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *