guacamole maken

GUACAMOLE MAKEN, AVOCADO SAUS

Guacamole is een heerlijke eeuwenoude avocado mousse afkomstig uit het zuiden van Mexico. Al in de 16e eeuw werd guacamole gemaakt door de Azteken als saus of bijgerecht. In het zuiden van Mexico groeien avocado’s in overvloed, dit maakte guacamole maken binnen Mexico erg goedkoop en gemakkelijk. Het woord guacamole betekent ook simpelweg “saus van avocado’s“. Meer informatie over de heerlijke guacamole vindt je hier.

Tijdens feestjes of de borrel vind ik de zachte romige smaak van guacamole heerlijk in combinatie met tortilla chips. Guacamole maken doen ze in de Mexicaanse keuken maar genoeg, vaak wordt guacamole geserveerd bij pittige en kruidige gerechten. Dit zoen ze om extra smaak toe te voegen en je mond soms wat verfrissing te geven.

Ik maak vaak een hele basic guacamole, de kunst van het weglaten! Het toevoegen van tomaat, korianderblad en chilipeper is ook zeker een aanrader!

Ingrediënten voor 1 schaaltje

2 avocado rijpe

4 eetl mayonaise

4 teentjes knoflook

4 eetl citroensap

zout en peper

3 takjes peterselie fijn gehakt

Bereiding guacamole maken

guacamole maken

Snijd de avocado doormidden, mes rondom de pit halen. Draai de 2 helften tegen elkaars richting in, je krijgt een helft met pit en een zonder. Snijd de helft met pit wederom rondom de pit in 2 kwartjes. Nu kun je gemakkelijk met je handen de pit verwijderen. Als de avocado goed rijp is kun je makkelijk met je handen de schil van het vruchtvlees verwijderen. Als dit niet lukt gebruik je een lepeltje.

Als je het vruchtvlees van de avocado vrij hebt, prak je deze met een vork in een schaaltje, meng het snel met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Pers nu de knoflook uit en roer de avocado, mayonaise, knoflook, peterselie en citroensap door elkaar, breng op smaak met zout en peper. Ooit gedacht dat guacamole maken zo gemakkelijk was? Geef er wat tortillachips bij en je blijft er van eten, zo lekker. Eet smakelijk!

guacamole maken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *