rosbief spiesje

ROSBIEF SPIESJES MET DJINTEN

Ik heb dit recept nageaapt van een Frans restaurant, ik was daar op vakantie en heb heel wat keren vanwege deze spiesjes in dit restaurant gegeten. Na de eerste keer daar gegeten te hebben was ik gelijk verliefd, de djinten geeft een enorm lekkere smaak aan de rosbief. Ik ben gelijk na mijn vakantie de keuken ingedoken om de spiesjes na te maken, dit recept is daarvan het resultaat!

De rosbief spiesjes met djinten zijn goed in de pan en op de BBQ te bakken. Let wel op: het is rosbief, het vlees mag dus rood zijn, bak het niet te lang!

Ingrediënten voor 4 personen

600 gr rosbief

3 eetl. djinten (komijn kruiden)

6 eetl. olijfolie

2 teentjes knoflook geperst

1 Spaanse peper fijngehakt

3 eetl. peterselie fijngehakt

zout en peper

Bereidingswijze rosbief spiesjes

Snijd de rosbief in mooie saté blokjes, dus niet te groot maar ze moeten nog wel aan een stokje te rijgen zijn. Doe de rosbief in een lekkere grote bak zodat je het goed kunt marineren. Vervolgens hak je de Spaanse peper (zaadlijst eruit halen!) en de knoflook (kan ook worden geperst) fijn en voeg je deze samen met de olijfolie, djinten, peterselie, zout en peper bij de rosbief. Roer het geheel even door zodat alle rosbief stukjes goed in de marinade liggen. Laat het minstens 2 uur marineren.

rosbief spiesjes

Leg de sate stokjes eerst een half uurtje in het water, dit voorkomt verbranding van de stokjes als je de rosbief spiesjes met djinten in de pan of op de BBQ gaat bakken.

rosbief spiesjes

Rijg de rosbief blokjes aan de stokjes en bak ze in de pan of op de BBQ. Nogmaals, bak ze niet te lang anders wordt de rosbief taai en smaakt het niet zo lekker.

Suggestie

Serveer ze met een gepofte aardappel in aluminiumfolie met spekjes en bosui. Voeg hierbij een lekkere salade of heerlijke tomaatjes van de BQQ of uit de oven toe.

1

Rosbief spiesjes met djinten

2

Gepofte aardappel in aluminiumfolie

3

Tomaatjes van de BBQ

4

Rosbief spiesjes met djinten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *