Kabeljauw in witte wijnsaus

KABELJAUW IN WITTE WIJNSAUS

Kabeljauw is een witvis die bijna iedereen wel lekker vind en waar je zoveel verschillende gerechten mee kan maken. Dit is een recept voor kabeljauw in witte wijnsaus. Het gerecht kan heerlijk gegeten worden met puree of met een gekookte aardappel of natuurlijk pasta. Wanneer je voor pasta kiest is tagliatelle een echte aanrader.

Ingrediënten kabeljauw in witte wijnsaus voor 4 personen

4 kabeljauw haasjes

olijfolie om in te bakken en wat voor de saus

4 teentjes knoflook

500 gram 3 kleuren cherrytomaatjes

1 à 2 eetlepels chilli vlokken

150 milliliter droge witte wijn

2 eetlepels citroenrasp

2 eetlepels citroensap

1 kop fijngehakte verse basilicum

zout

peper

Bereiding kabeljauw in witte wijnsaus

Verwarm de oven voor op 200°C.

Begin met het halveren van de cherrytomaten. Maak de knoflook schoon en snijdt of pers deze. Nu kan de huid van de citroen worden geraspt en de rest van de citroen worden uitgeperst. Als laatste moet de basilicum worden fijngehakt.

Wanneer alle groenten zijn gesneden kan de de knoflook worden gefruit in een pan. Voeg de chilivlokken en de gehalveerde cherrytomaten toe en laat dit geheel op laag vuur vijf minuten pruttelen.

Nu kan de citroenrasp en citroensap worden toegevoegd, de witte wijn en als laatste de helft van de fijngehakte basilicum. Wanneer je dit hebt toegevoegd moet het geheel weer vijf minuten pruttelen op laat vuur.

Het is nu tijd om de kabeljauw te bakken. Strooi wat zout en peper over de kabeljauw voordat je deze in een pan met olijfolie gaat bakken. Bak de kabeljauw twee minuten aan beide kanten.

Doe nu de gebakken kabeljauw in een ovenschaal en schenk de saus eroverheen. Zet dit geheel tien tot vijftien minuten in de oven totdat de vis gaar is. Wanneer je grote stukken kabeljauw hebt gekocht zal de vis wat langer in de oven moeten voordat deze gaar is.

Als de kabeljauw in witte wijnsaus klaar is kan deze worden opgediend met bijvoorbeeld tagliatelle.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *