BROODJE KIP CEASARSALADE
Een recept voor een heerlijk broodje kip ceasarsalade, makkelijk te maken en vooral heerlijk om te eten.
Ingrediënten broodje kip ceasarsalade voor 4 personen
4 bruine of witte broodjes naar keuze
2 kipfilets
1/2 bosje bieslook
1 zakje gemengde sla of ijsbergsla
6 eetlepels mayonaise
2 teentjes knoflook
1 theelepel worcestersaus
2 à 3 ansjovisfilet uit potje
1/2 eetlepel mosterd
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels parmezaanse kaas schaafsels
zout
peper
olijfolie (om in te bakken)
Bereiding broodje kip ceasarsalade
Strooi wat zout en peper over de kipfilet voordat je de kipfilet gaat bakken. Wanneer je dit van te voren doet kunnen de smaken lekker in de kip trekken en zal de kipfilet nog beter smaken.
Verhit een koekenpan met wat olijfolie, wanneer de pan goed warm is kan de kipfilet worden gebakken. Het is belangrijk dat de pan op het begin warm is, zo schrooi je de kipfilet direct dicht en krijgt de kipfilet een lekker krokant korstje.
Wanneer de kipfilet gebakken is, laat het dan eventjes afkoelen. Daarna kan de kip uit elkaar getrokken worden. Je kan de kipfilet natuurlijk ook snijden, maar ik vind het broodje kip ceasarsalade er altijd leuke uit zien als de kip gescheurd is.
Nu is het tijd om de saus te maken. Doe alle ingrediënten, behalve de bieslook en twee eetlepels parmezaanse kaas, in een schaal en meng dit met een staafmixer. Zo wordt het een mooie gladde egale saus.
Als de saus gemaakt is kan de kipfilet worden toegevoegd aan de saus. Proef nu het mengsel en voeg zout en peper toe naar smaak.
Het beleg voor het broodje is nu klaar. Snijd de broodjes open, leg wat salade op de broodjes en doe het kipfiletmengsel tussen het broodjes. Nu kan je er nog wat extra parmezaanse kaas overheen strooien en wat bieslook voor de garnering.
Voilà, een heerlijk broodje kip ceasarsalade voor bij het ontbijt of de lunch.
Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!