Tomaat zoete aardappelsoep

TOMAAT ZOETE AARDAPPELSOEP

Een soepje kan heerlijk gegeten worden als lunch of tussendoortje, maar bijvoorbeeld ook als avondeten. Dit recept voor een tomaat zoete aardappelsoep is een makkelijk recept dat daarnaast ook erg lekker is.

Ingrediënten tomaat zoete aardappelsoep voor 4 personen

1 grote zoeten aardappel

2 grote wortels of 1 peen

4  à 5 teentjes knoflook

10 grote lekkere rijpe tomaten

1 klein blikje tomatenpuree

5 takjes verse tym

2 runderboullion blokjes

1 liter water voor de boullion

olijfolie om in te bakken

200 milliliter kokosmelk

peterselie voor de garnering

Bereiding tomaat zoete aardappelsoep

Zorg ervoor dat je tomaten eerst goed wast. Daarna kunnen deze tomaten in kleine blokjes worden gesneden. Rasp de wortel, om het schilletje eraf te halen, en snijd daarna deze ook in kleine stukjes. Als de wortel en tomaat gesneden zijn kan ook de zoete aardappel worden schoongemaakt en worden gesneden. Het snijden van een zoete aardappel is nogal een klus, dit komt doordat de zoete aardappel erg hard is.

Verhit nu een pan met olijfolie, pers de knoflook en fruit deze. Voeg nu de gesneden groenten en tijm toe. Laat dit geheel eventjes pruttelen. Als de groente wat zachter is geworden kan de tomatenpuree worden toegevoegd.

Ondertussen kan het water voor de bouillon worden gekookt en kan de bouillon worden gemaakt. Als de bouillon klaar is kan dit worden toegevoegd aan de groenten. Laat nu dit geheel op een laag vuurtje doorkoken totdat de groente zacht zijn.

Wanneer de groenten zacht zijn kan de tomaat zoete aardappelsoep gepureerd worden met een staafmixer. Daarna kan de kokosmelk worden toegevoegd. Doordat de kokosmelk koud is toegevoegd moet je de tomaat zoete aardappelsoep nog wel even opwarmen voordat je hem gaat opdienen.

Doe nu de soep in een kommetje of glaasje en garneer de tomaat zoete aardappelsoep met een beetje peterselie. Het is erg lekker om wat stokbrood bij de soep te serveren.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *