Uiensoep met kaascroutons

UIENSOEP MET KAASCROUTONS

Met het koude weer valt een lekkere soep altijd goed in de smaak. Deze uiensoep met kaascroutons is een echte aanrader. De soep is makkelijk te maken en kan gegeten worden als voorgerecht of hoofdgerecht.

Ingrediënten uiensoep met kaascroutons voor 4 personen

700 gram gewone uien

300 gram rode uien

4 teentjes knoflook

300 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel bruine suiker

1,5 liter water

4 blokjes runderbouillon

6 takjes tijm

4 eetlepels bloem

olijfolie om te bakken

 

Voor de kaasbroodjes :

1 stokbrood in plakjes gesneden

1 teentje knoflook

100 gram geraspte jong belegen kaas

Bereiding uiensoep met kaascroutons

Verwarm de oven op 180°C.

Begin nu met het schoonmaken van de uien. Snijdt de uien doormidden en dan in ringen. Maak daarna de knoflook schoon en pers de knoflook, wanneer je geen pers hebt kan je de knoflook ook heel fijn snijden.

Verhit nu een grote pan. Wanneer de olie goed warm is kan je de ui en de knoflook fruiten. Zorg ervoor dat de ui niet bruin wordt, de ui moet er glazig uit blijven zien.

Nadat de ui en de knoflook gebakken zijn kan de tijm en de eetlepel bruine suiker worden toegevoegd. Schep het geheel een paar keer om en voeg de droge witte wijn toe. Roer hierna de bloem door het geheel en laat dit even pruttelen.

Kook anderhalve liter water. Wanneer het water gekookt is kan de runderbouillon worden toegevoegd. Als de bouillonblokjes zijn opgelost in het kokende water kan de bouillon toe worden gevoegd aan de uien en de rest. Laat dit geheel nu lekker pruttelen.

Snijdt het stokbrood in plakjes en smeer de plakjes in met wat olijfolie. Wanneer de stokbroodjes gesneden zijn kunnen de stokbroodjes 2 à 3 minuten in de voorverwarmde oven. Wrijf daarna de stokbroodjes in met de knoflook en beleg ze dik met geraspte kaas. Doe de stokbroodjes nog even in de oven zodat de kaas kan smelten.

Doe de soep in een kom en leg het stokbroodje in de soep.

Voilà de uiensoep met kaascroutons zijn klaar.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *