VISPAKKETJE MET CURRY
Dit vispakketje met curry is ontstaan aan het einde van de week, meestal heb ik dan nog van alles in de koelkast liggen. Hier kan ik dan lekker mee gaan experimenteren, een soort restjes dag. Ik kan je vertellen dat dit meestal hele leuke en vooral lekkere dingen oplevert. Ook is je koelkast weer leeg en kun je lekkere nieuwe dingen gaan kopen. Probeer het maar eens uit.
Deze week had ik een stuk zalm en kabeljauw over, het was lekker weer, de BBQ stond aan, dus ik dacht ik ga hier een heerlijk vispakketje met curry van maken. Je kunt het vispakketje met curry natuurlijk ook altijd klaarmaken in de oven.
Ingrediënten voor 4 personen
150 gr verse zalm
400 gr kabeljauw
2 eetl gele currypasta
1/2 eetl suiker
1 spaanse peper
1 courgette
4 teentjes knoflook
4 eetl olijfolie
1/2 rode paprika
4 bosui
zout en peper
1 bosje peterselie
parmezaanse kaas
tagiatella of pasta
Bereiding
Snijd de courgette in blokjes, de bosui in ringen, de paprika in dunne reepjes en de spaanse peper heel fijn. Snijd de vis in gelijke blokjes, niet al te klein! Maak nu een marinade van de gele curry met olijfolie, suiker, verse basilicum en zout en peper.
Meng nu de vis en de groenten bij de marinade en maak van een dubbele laag aluminiumfolie pakketjes met het vis mengsel erin. Vouw het vispakketje met curry stevig dicht.
Als je het op de BBQ gaat doen zorg dan voor een goede warme BBQ en leg de vispakketjes er ongeveer 20 min op, let er wel goed op. Kijk na 10 min even of het goed gaat en schep het vismengsel een beetje om. Wil je het in de oven doen, dan moet je de oven voorverwarmen op 220 c, zet ze er dan ongeveer 30 min in, kijk ook hier na 15 min even of alles goed gaat en schep het even om.
Wil je er tagliatelle of spaghetti bij eten, kook deze ondertussen, hak de peterselie fijn en meng die met wat olijfolie en zout en peper. Als de pasta gaar is meng je er het peterselie mengsel doorheen. Als garnering strooi je wat parmezaanse kaas krullen en een beetje rucola over het vispakketje met curry heen. Eet smakelijk!
Heerlijk, de basilicum vervangen door koriander.
Ben blij dat je het lekker vond Georgine! Zal het de volgende keer ook is proberen met wat koriander, klinkt goed!