courgettesoep met roomkraag

COURGETTESOEP MET ROOMKRAAG

De courgette, ook bekend onder de noemer “mergpompoen”, is eer groente die deel uitmaakt van de komkommerfamilie. Een courgette kan geel of groen zijn en behoort tot de gemakkelijkst te telen groentes in een gematigd klimaat. De courgette wordt gewoonlijk gekookt of gebakken gegeten, maar kan ook rauw worden gegeten. Ook kan de vrucht in blokjes gesneden als een soort augurk ingelegd worden in azijn met kruiden. Meer weten over de courgette, klik hier. Vandaag ga ik de heerlijke zachte smaak van de courgette gebruiker om courgettesoep met roomkraag te maken.

Courgettesoep is een vullende soep die je op veel verschillende manieren kunt eten, ik voeg vaak aan mijn courgettesoep een roomkraagje toe, maar je kan hem ook combineren met heerlijke gerookte vis, b.v. gerookte paling. Deze courgettesoep met roomkraag heeft een hele zachte en vrij neutrale smaak die vrijwel iedereen lekker vindt. Ideaal als voorgerecht of tijdens een goed gevulde lunch.

Ingrediënten courgettesoep met roomkraag voor 4 pers

3 courgette

1 grote ui

500 ml runderbouillon

250 ml room

10-15 sprietjes bieslook

kerrie poeder

beetje olie

optioneel:

gerookte paling of gerookte zalm

honing, mosterd dille sausje (lekker bij de zalm)

stokbrood

Bereiding courgettesoep met roomkraag

Maak de courgette schoon maar schil hem niet anders verlies je de mooie groene kleur en de smaak van de soep. Maak ook de ui schoon en snij de courgette en de ui fijn.

courgettesoep met roomkraag

Verwarm een kookpan (een hoge pan) met wat olie en fruit hierin de ui en courgette, maak ondertussen een bouillon van water en bouillonblokjes en schenk het dan bij de groenten in de pan, laat het sudderen tot het zacht is. Pureer nu de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een soep voeg daarna 150 ml room toe aan het mengsel, mocht de soep wat te dik zijn voeg dan nog een beetje room of water toe. Proef de soep, is de soep nog iets of wat te flauw, voeg dan nog een stukje bouillonblokje toe.

En nu de roomkraag, klop de rest van de room lobbig en maak op smaak met kerriepoeder, schenk de courgettesoep in de glaasjes of borden en doe er wat lobbige room op, dan wat kerrie poeder en bieslook. Geef er evt. stokbrood met gerookte zalm bij, of als je het met de gerookte paling wil maken doe dan eerst wat reepjes gesneden paling in het glaasje of bord en dan de soep erop schenken. Mocht je dan nog een roomkraag willen maken zou ik dat niet met kerrie poeder doen maar met een klein beetje zout. Eet smakelijk, je eigen courgettesoep met roomkraag!

Tip! Mocht je de courgettesoep in willen vriezen (doe ik vaak, dan heb ik altijd heerlijke soep in huis), doe de room er nog niet in! Dat kun je beter doen wanneer je de soep eruit gaat halen en opwarmen, anders heb je kans dat de soep niet meer bindt.

courgettesoep met roomkraag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *