zalm met quacamole en roorbak ei

BRUSCHETTA MET ZALM, ROEREI EN AVOCADO CREME

Heb je zin in een heerlijk lunch of goeie borrelhap? Dan is de bruschetta met zalm, roerei en avocado creme het ideale recept, als lunch is het een goed gevulde maaltijd, heerlijk in combinatie met een goed glas wijn of heerlijke verse sap. Voor de borrel serveer je de bruschetta met zalm, roerei en avocado simpelweg in kleinere porties.

Ingrediënten bruschetta met zalm voor 12 kleine stokbroodjes of 4 grote

olijfolie

1 stokbrood of 3 pistoletjes

1 avocado

sap van 1 citroen

3 eieren

scheutje melk

150 gr gerookte zalm

1 teentje knoflook

1/2 eetl mayonaise

1 eet fijngehakte peterselie

zout peper

1 citroen voor garnering

kappertjes voor garnering

Bereiding bruschetta met zalm

Als je een mooie platte bruschetta wil maken snijd je eerst horizontaal plakjes van het stokbrood, vervolgens smeer je ze in met wat olijfolie. Bak deze in de oven (zie recept bruschetta).

Maak de avocado schoon en snijd deze in kleine stukjes, meng deze meteen met het citroensap, anders gaat het snel bruin worden. Meng nu de mayonaise en zout en peper erbij. Maak nu een roerei, klop de eieren met een scheutje melk en zout en peper los en bak het tot een vaste substantie in de pan, laat het vervolgens even afkoelen voordat je het gaat gebruiken. Meng nog wat peterselie door het roerei.

bruschetta met zalm

Snijd de zalm in mooie stukken en ga nu de broodjes maken, smeer eerst wat avocado crème op de bruschetta en leg daarop wat roerei maak het af met een paar mooie stukken zalm. Garneer het geheel met een paar kappertjes en wat peterselie. Geef er een partje citroen bij. Eet smakelijk!

bruschetta met zalm

Zoals onderstaand is de bruschetta met zalm, roerei en avocado ook ideaal tijdens een een lekkere borrel.

bruschetta met zalm

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *