CHOCOLADETAART
Ik ben dol op chocolade, hoe meer hoe beter! Met chocolade kun je allerlei lekkere dingen maken, zo ook deze chocoladetaart. Ik maak deze taart regelmatig als ik er zin in heb of voor een feestje. Ik krijg altijd lovende reacties over dit recept, daarom deel ik nu graag met jullie! Dit is een van mijn favoriete taart recepten, hij is zo lekker maar gaat veel te snel op! Let wel op deze taart is niet heel erg gezond, maar dat maakt hem op zijn tijd wel lekker!
Ingrediënten chocoladetaart
Voor de taart
240 gr pure chocolade
200 gr roomboter
120 gr bloem
300 gr kristalsuiker
8 eieren
Voor het glazuur
200 gr pure chocolade
40 gr boter
170 ml slagroom
cacaopoeder
Bereiding chocoladetaart
Wij gaan eerst de de taart maken. Smelt de chocolade met boter au bain marie (een bak in een kokende pan water op het vuur) of in een pannetje, maar dan wel goed blijven roeren.
Doe de bloem, de suiker en de eieren in een grote kom en maak er met een garde een glad beslag van.
Wanneer het beslag glad is meng je deze met de warme chocolade. Schenk het beslag in een ingevette taartvorm met een 20 cm doorsnede.
Bak de taart 35 minuten in de oven op 200 °C . Stort de taart op een rooster en laat hem afkoelen.
En nu het glazuur. Smelt de chocolade met de boter au bain Marie en maak de slagroom warm. Giet, wanneer de slagroom kookt, de slagroom bij de warme chocolade en roer dit tot een mooi smeuïg mengsel. Bestrijk met een paletmes de bovenkant en de zijkant van de taart met het chocoladeglazuur. Laat het iets indrogen en bestuif de taart met cacaopoeder.
Zo makkelijk is het, een heerlijke chocoladetaart, eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!