chocoladetaart

CHOCOLADETAART

Ik ben dol op chocolade, hoe meer hoe beter! Met chocolade kun je allerlei lekkere dingen maken, zo ook deze chocoladetaart. Ik maak deze taart regelmatig als ik er zin in heb of voor een feestje. Ik krijg altijd lovende reacties over dit recept, daarom deel ik nu graag met jullie! Dit is een van mijn favoriete taart recepten, hij is zo lekker maar gaat veel te snel op! Let wel op deze taart is niet heel erg gezond, maar dat maakt hem op zijn tijd wel lekker!

Ingrediënten chocoladetaart

Voor de taart

240 gr pure chocolade

200 gr roomboter

120 gr bloem

300 gr kristalsuiker

8 eieren

Voor het glazuur

200 gr pure chocolade

40 gr boter

170 ml slagroom

cacaopoeder

Bereiding chocoladetaart

chocoladetaart

Wij gaan eerst de de taart maken. Smelt de chocolade met boter au bain marie (een bak in een kokende pan water op het vuur) of in een pannetje, maar dan wel goed blijven roeren.

chocoladetaart

chocoladetaart

Doe de bloem, de suiker en de eieren in een grote kom en maak er met een garde een glad beslag van.

chocoladetaart

chocoladetaart

Wanneer het beslag glad is meng je deze met de warme chocolade. Schenk het beslag in een ingevette taartvorm met een 20 cm doorsnede.

chocoladetaart

Bak de taart 35 minuten in de oven op 200 °C . Stort de taart op een rooster en laat hem afkoelen.

chocoladetaart

chocoladetaart

En nu het glazuur. Smelt de chocolade met de boter au bain Marie en maak de slagroom warm. Giet, wanneer de slagroom kookt, de slagroom bij de warme chocolade en roer dit tot een mooi smeuïg mengsel. Bestrijk met een paletmes de bovenkant en de zijkant van de taart met het chocoladeglazuur. Laat het iets indrogen en bestuif de taart met cacaopoeder.

Zo makkelijk is het, een heerlijke chocoladetaart, eet smakelijk!

chocoladetaart

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *