krielaardappeltje met spek

KRIELAARDAPPELTJES MET SPEK

Heerlijke krielaardappeltjes, eigenlijk best wel gewoon, daarom heb ik ze wat leuker en lekkerder gemaakt met een stukje spek. Dit is iets wat je lekker naast de stukje vlees kunt eten, of als je creatief bent kun je ook kleinere porties serveren bij een feestje, heerlijk! Het is heel makkelijk te maken en gewoon lekker, ik maak het met rosval krielaardappeltjes maar je kunt ook de voorgekookte aardappeltjes uit een zakje pakken, dit is wat makkelijker maar de rosval aardappeltjes zijn wel iets lekkerder.

Ingrediënten krielaardappeltje met spek voor 4 pers

500 gr rosval krielaardappeltje

12 plakjes ontbijtspek

1 of 2 theel rozemarijn

1 groot bekertje crème freche

3 eetl chilisaus

8 sate prikkers

beetje olijfolie

bakpapier

Bereiding krielaardappeltje met spek

Kook de aardappels eerst en laat ze vervolgens iets afkoelen, heb je zakjes voorgekookte aardappels dan kun je gelijk beginnen! Meng de aardappels met een beetje olie en de rozemarijn, snijd vervolgens het ontbijtspek 1 keer door midden zodat je 24 stukjes hebt voor 24 aardappeltjes. Wikkel nu elke aardappel met een stukje spek en doe er zo’n 3 stuks aan een prikker. Leg vervolgens de stokjes op een rooster bekleed met bakpapier, zet de oven op 200 c en leg de spiesjes 15-20 min in de oven. Let wel goed op, draai de stokjes na 10 min even om.

Nu de krielaardappeltje met spek klaar zijn gaan we de dipsaus maken. Heel simpel, meng de crème freche en de chilisaus samen tot een sausje en geef dit bij de spiesjes. Eet smakelijk!

krielaardappeltje met spek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *