BRUSCHETTA MET ZALM, ROEREI EN AVOCADO CREME
Heb je zin in een heerlijk lunch of goeie borrelhap? Dan is de bruschetta met zalm, roerei en avocado creme het ideale recept, als lunch is het een goed gevulde maaltijd, heerlijk in combinatie met een goed glas wijn of heerlijke verse sap. Voor de borrel serveer je de bruschetta met zalm, roerei en avocado simpelweg in kleinere porties.
Ingrediënten bruschetta met zalm voor 12 kleine stokbroodjes of 4 grote
olijfolie
1 stokbrood of 3 pistoletjes
1 avocado
sap van 1 citroen
3 eieren
scheutje melk
150 gr gerookte zalm
1 teentje knoflook
1/2 eetl mayonaise
1 eet fijngehakte peterselie
zout peper
1 citroen voor garnering
kappertjes voor garnering
Bereiding bruschetta met zalm
Als je een mooie platte bruschetta wil maken snijd je eerst horizontaal plakjes van het stokbrood, vervolgens smeer je ze in met wat olijfolie. Bak deze in de oven (zie recept bruschetta).
Maak de avocado schoon en snijd deze in kleine stukjes, meng deze meteen met het citroensap, anders gaat het snel bruin worden. Meng nu de mayonaise en zout en peper erbij. Maak nu een roerei, klop de eieren met een scheutje melk en zout en peper los en bak het tot een vaste substantie in de pan, laat het vervolgens even afkoelen voordat je het gaat gebruiken. Meng nog wat peterselie door het roerei.
Snijd de zalm in mooie stukken en ga nu de broodjes maken, smeer eerst wat avocado crème op de bruschetta en leg daarop wat roerei maak het af met een paar mooie stukken zalm. Garneer het geheel met een paar kappertjes en wat peterselie. Geef er een partje citroen bij. Eet smakelijk!
Zoals onderstaand is de bruschetta met zalm, roerei en avocado ook ideaal tijdens een een lekkere borrel.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!