mango salade met gember en noten

MANGO SALADE MET GEMBER EN NOTEN

Het is weer tijd voor een frisse salade. Op mijn site zijn meerdere lekkere salades te vinden, maar deze is zeker ook de moeite waard. Deze salade is een mango salade met gember en noten. Mango’s komen oorspronkelijk uit India en is één van de oudste bekende vruchten. Het mango seizoen is van april tot november en in deze periode kan je dus ook het beste mango’s kopen.

Door de noten in de salade, is de salade hartig en de mango en gember maken de salade lekker fris. Deze mango salade met gember en noten is heerlijk te combineren met een pasta, bijvoorbeeld met de pasta in witte wijn roomsaus.

Ingrediënten mango salade met gember en noten voor 4 personen

1 zakje gemengde sla van ongeveer 75 gram

2 rijpe mango

2 handjes walnoten

3 handjes pijnboompitten

2 handjes pecannoten

2 handjes rozijnen

1 à 2 bolletjes gember

2 eetlepels gembersap

1 teentje knoflook

sap van 1 citroen

4 à 5 eetlepels zonnebloemolie

zout

Eventueel verse munt

Bereiding mango salade met gember en noten voor 4 personen:

Schil allereerst de mango en snijd deze in dunne repen. Meng daarna de mango met de gemengde sla. Laat de rozijnen wellen en meng deze daarna met de sla en mango, zo trekt de smaak van de mango al lekker in de rozijnen.

Begin nu met het makken van de dressing. Hak de gember en de knoflook heel fijn en pers de citroen. Meng nu de fijngesneden knoflook en gember met het citroensap en de zonnebloemolie. Voeg wat zout naar smaak toe. Om de salade nog zomerser te maken kun je nu de gesneden verse munt toevoegen.

Zorg ervoor dat je vlak voor het opdienen van de salade pas de dressing en noten toevoegt aan de mango, sla en rozijnen. Wanneer je de dressing al eerder toevoegt zal de sla slap worden.

Een heerlijke en makkelijke mango salade met gember en noten!

Eet smakelijk!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *