pittige pompoensoep

PITTIGE POMPOENSOEP

Het is herfst, echt weer voor een goed gevulde pittige pompoensoep. De pompoen is een heerlijk oeroud cultuurgewas, in Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9 en 7 duizend jaar voor Christus pompoenen verbouwd. Maar pas in de 16e eeuw werd de pompoen in Europa geïntroduceerd. We kennen de pompoen natuurlijk ook van het Amerikaanse halloween. Meer weten over de pompoen? Klik hier.

Het schoonmaken van een pompoen kan wel wat lastig zijn, maar ik heb een tip. Halveer eerst de pompoen, snijd hem dan in schijven en haal dan de pitten er uit met een lepel vervolgens kun je hem schillen en in blokjes snijden. Als je wat pompoen over hebt kun je het een goede 3 dagen in de koelkast goed houden.

Ingrediënten pittige pompoensoep voor 4 pers

1 flespompoen

1 liter runderboullion

1 ui

3 teentjes knoflook

4 wortels

150 gr aardappels

1-2 eetl djinten poeder

1-2 spaanse pepers  ( 1 of 2 hangt af of dat je het pittig wil maken )

1 bosje peterselie

1 bekertje creme freche

4 eetl gebakken uitjes ( toko )

Bereiding pittige pompoensoep

pittige pompoensoep

Maak de pompoen, wortels, aardappels, ui en knoflook schoon en snijd deze klein, snijd ook de spaanse peper fijn en fruit dit alles met de djinten aan in een grote pan. Maak de bouillon en schenk die bij de groente, laat het zachtjes koken tot alles gaar is.

pittige pompoensoep

Hak intussen de peterselie fijn, als het gaar is pureer de groenten dan tot een lekkere soep en mocht het iets te dik zijn voeg er dan nog wat water bij. Maak het op smaak met evt. nog wat zout en peper, serveer de soep in een glaasje of kopje met 1 eetl crème freche, wat peterselie en gebakken uitjes. Eet smakelijk heerlijke pittige pompoensoep!

pittige pompoensoep

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *