gamba's met curryboter

GAMBA’S MET CURRYBOTER EN PANEERMEEL

Deze gamba’s met curryboter en paneermeel zijn verrukkelijk. Meestal maak ik gamba’s pil pil (gamba’s met knoflook, Spaanse peper, peterselie, paprikapoeder en olijfolie) wat ook erg lekker is maar deze zijn ook super. Door het toevoegen van paneermeel krijgen de gamba’s meer body. Je kunt de gamba’s met curryboter en paneermeel ideaal eten als voorgerecht maar ook zeker als hoofdmaaltijd.

Combineer de gamba’s met curryboter en paneermeel met kriel aardappeltjes uit de oven en een salade met hamblokjes of ham reepjes. Ik heb het hier met hamblokjes gemaakt maar wanneer je lekkere ham van de slager in mooie dunne reepjes snijd is het nog lekkerder. Geef er ook wat stokbrood bij, dan kun je lekker dippen in de saus van de gamba’s!

Ingrediënten gamba’s met curryboter en paneermeel voor 4 pers

450 gr gamba s in schil (rauwe)

50 gr roomboter

6 eetl olijfolie

1 spaanse peper

3 knoflook teentjes

2 eetl paneermeel

2 eetl curry poeder

2 eetl peterselie

1 eetl chili vlokken

1 citroen

zout en peper

Bereiding gamba’s met curryboter en paneermeel

gamba's met curryboter

Maak de gamba’s schoon en haal het darmkanaal eruit. Meng vervolgens de boter, paneermeel, curry poeder, chili vlokken, zout en peper, fijngehakte peterselie, knoflook en spaanse peper samen.

gamba's met curryboter

Roer dan de olijfolie erdoor, meng de gamba’s met de boter samen en leg ze in een ovenschaal. Snijd de citroen in plakken 3-4 plakken voor de garnering.

Als je de aardappels (voorgekookte) erbij wilt maken, doe die dan in een ovenschaal met wat olijfolie, zout en peper en zet deze samen met de gamba s in de oven en maak intussen de salade klaar. Zet alles 20-25 min in een oven van 200 c, ja zo snel kun je weer een heerlijk gerecht op tafel zetten! Garneer het met citroenplakjes, eet smakelijk.

gamba's met curryboter

gamba's met curryboter

gamba's met curryboter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *