GAMBA’S MET CURRYBOTER EN PANEERMEEL
Deze gamba’s met curryboter en paneermeel zijn verrukkelijk. Meestal maak ik gamba’s pil pil (gamba’s met knoflook, Spaanse peper, peterselie, paprikapoeder en olijfolie) wat ook erg lekker is maar deze zijn ook super. Door het toevoegen van paneermeel krijgen de gamba’s meer body. Je kunt de gamba’s met curryboter en paneermeel ideaal eten als voorgerecht maar ook zeker als hoofdmaaltijd.
Combineer de gamba’s met curryboter en paneermeel met kriel aardappeltjes uit de oven en een salade met hamblokjes of ham reepjes. Ik heb het hier met hamblokjes gemaakt maar wanneer je lekkere ham van de slager in mooie dunne reepjes snijd is het nog lekkerder. Geef er ook wat stokbrood bij, dan kun je lekker dippen in de saus van de gamba’s!
Ingrediënten gamba’s met curryboter en paneermeel voor 4 pers
450 gr gamba s in schil (rauwe)
50 gr roomboter
6 eetl olijfolie
1 spaanse peper
3 knoflook teentjes
2 eetl paneermeel
2 eetl curry poeder
2 eetl peterselie
1 eetl chili vlokken
1 citroen
zout en peper
Bereiding gamba’s met curryboter en paneermeel
Maak de gamba’s schoon en haal het darmkanaal eruit. Meng vervolgens de boter, paneermeel, curry poeder, chili vlokken, zout en peper, fijngehakte peterselie, knoflook en spaanse peper samen.
Roer dan de olijfolie erdoor, meng de gamba’s met de boter samen en leg ze in een ovenschaal. Snijd de citroen in plakken 3-4 plakken voor de garnering.
Als je de aardappels (voorgekookte) erbij wilt maken, doe die dan in een ovenschaal met wat olijfolie, zout en peper en zet deze samen met de gamba s in de oven en maak intussen de salade klaar. Zet alles 20-25 min in een oven van 200 c, ja zo snel kun je weer een heerlijk gerecht op tafel zetten! Garneer het met citroenplakjes, eet smakelijk.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!