aardappel in aluminiumfolie

AARDAPPEL IN ALUMINIUMFOLIE

Een gepofte aardappel is bij veel gerechten aan te raden en erg gemakkelijk te bereiden, een recept waar je bijna geen omkijken aan hebt. Je kunt er lekker je fantasie op loslaten, de gepofte aardappel kun je in veel verschillende variaties opdienen. In dit recept zal ik zal ik de gepofte aardappel variëren met gebakken spekjes, bosui en crème freche. Maar je kunt het natuurlijk ook simpel houden door de aardappel te variëren met een lekker stuk room- of kruidenboter en zout en peper.

Je hebt veel soorten aardappels, vastkokende, kruimige en zeer kruimige. Voor de gepofte aardappel kun je het beste de kruimige pakken van het merk Frieslander, victoria of eigenheimer. Bewaar ze op een koele donkere plaats en als ze gekookt zijn kun je ze nog 2 dagen in de koelkast goed houden en voor iets anders lekkers gebruiken, laat je fantasieën maar hun gang gaan.

Ingrediënten voor 4 personen

4 grote of 8 kleine aardappels

150 gr ontbijtspek

8 bosuitjes

400 gr crème freche

zout en peper

aluminiumfolie

Bereiding

Kook de aardappels in de schil in zijn geheel ongeveer 10 min zodat je ze wat kunt inprikken. Afspoelen en dan gelijk in aluminiumfolie wikkelen, je kunt ze 20 minuten op de BBQ leggen of in een op 200 c graden voorverwarmde oven doen om verder te garen zodat ze lekker kruimig zijn, prik even met een vork in een aardappel of snijd hem even open om te kijken of ze goed gaar zijn.

aardappel in aluminiumfolie

Als de aardappels in aluminiumfolie in de oven of op de BBQ liggen kun je ondertussen ontbijtspek in reepjes snijden en uitbakken, niet te hard, maar wel lekker krokant! Dan de bosui in ringen snijden.

Laat de aardappel in de folie zitten, maak het aluminiumfolie een beetje open voor de presentatie en snij de aardappel wat in. Strooi er wat zout en peper op gevolgd door een flinke lepel crème freche. Maak het af met wat spekjes en bosui. Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *