pasta met ricotta en spinazie

PASTA MET RICOTTA EN SPINAZIE

Vandaag heb ik voor jullie heerlijke pasta met ricotta en spinazie, dit gerecht kun je ideaal als hoofdgerecht eten in combinatie met wat groenten of een stukje vlees. De combinatie van de met ricotta en spinazie gevulde pasta schelpen en tomatensaus is erg lekker. Het lekkerst is natuurlijk om de tomatensaus zelf te maken, maar je kan ook kant en klare tomatensaus gebruiken.

Ingrediënten pasta met ricotta en spinazie voor 4 pers

16 jumbo pasta schelpen of 1 zak iets kleiner

3 teentjes knoflook

1 zak verse spinazie ( 5 kop spinazie )

400 gr ricotta kaas

2 bollen mozzarella

1/2 kop geraspte parmezaanse kaas en 1/2 kop geraspte parmezaanse kaas voor garneren als het uit de oven is

1 ei

1 kop verse basilicum blaadjes

1 pot tomatensaus of zelfgemaakt

Bereiding pasta met ricotta en spinazie

pasta met ricotta en spinazie

Kook de pasta gaar en laat het goed uitlekken en afkoelen, snijd de mozzarella en de spinazie klein, pers de knoflook uit. Fruit nu de knoflook in wat olijfolie en doe dan de spinazie erbij en fruit dat even mee, haal het vervolgens uit de pan. Knip de basilicum klein en meng nu de spinazie ricotta mozzarella en 1 deel parmezaanse kaas door elkaar, klop er dan 1 ei door en meng het goed.

pasta met ricotta en spinazie

Je kunt nu de oven voorverwarmen op 200 c , doe in een ovenschaal een laagje tomatensaus en ga dan alle schelpen vullen met het mengsel, en zet de schelpen dan in de ovenschaal op de tomatensaus. Doe de overgebleven saus tussen de schelpen maar schenk het er niet op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het 20-25 min in de oven, haal tot slot de folie eraf en zet de schaal nog eens 10 min terug in de oven. Eet smakelijk, lekkere pasta met ricotta en spinazie!

pasta met ricotta en spinazie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *