KIP IN WITTE WIJN ROOMSAUS
Een lekker en makkelijk kip in witte wijn roomsaus recept, dat je in de oven laat garen. Wanneer je geen zin hebt om je oven aan te zetten kan je het recept ook bereiden in een koekenpan. Door de kip te combineren met pasta en een salade heb je snel een makkelijk maar zeker lekker recept op de tafel staan.
INGREDIËNTEN kip in witte wijn roomsaus voor 4 personen
5 kipfilets
4 teentjes knoflook
olijfolie
2 eetlepels sambal (rode)
1 glas witte wijn of iets meer
200 ml crème fraîche
250 ml kookroom
120 gram zongedroogde tomaten op olie
10 takjes verse tijm
1 bakje verse basilicum
2 takjes verse oregano
50 gram parmezaanse kaas
zout en peper
penne pasta of een andere pasta soort
BEREIDING kip in witte wijn roomsaus
Verwarm de oven op 180 °C. Snijdt de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi deze met zout en peper.
Verwarm een koeken- of hapjespan en doe hier wat olijfolie in. Wanneer de pan op temperatuur is kan de kipfilet aan beide kanten worden aangebakken. Als de kip is aangebakken haal deze dan uit de pan en houdt de kip even apart.
Zorg nu dat de tijm blaadjes en de oregano van de takjes gescheiden wordt en pers de knoflook. Fruit nu de knoflook, oregano en tijm in de pan en voeg de sambal toe. Blus nu het geheel dan af met de witte wijn.
Voeg de crème fraîche en de kookroom bij het geheel en laat dit even door koken.
Snijdt nu de zongedroogde tomaatjes klein en voeg deze samen met de helft van de parmezaanse kaas bij het geheel in de koeken-/hapjespan.
Voeg als laatste de kip erbij en doe het geheel in een overschaal. Deze ovenschaal moet nu 20 tot 30 minuutjes in de oven. Kook ondertussen de pasta en maak een lekkere frisse salade.
Wanneer het recept klaar is kan ieder nog naar eigen wens extra parmezaanse kaas toevoegen.
Eet smakelijk!!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!