RISOTTO MET GAMBA’S

Een typisch Italiaans recept, risotto. Risotto komt oorspronkelijk uit noord Italië en is een rijst gerecht. De rijst wordt in geweld in bouillon en zuigt zich vol, hierdoor heeft risotto een wat plakkerigere structuur dan andere soorten rijst. Wil je meer weten over risotto klik dan hier.

Dit recept is een risotto met zelfgemaakt pesto en gamba’s. Wanneer je geen zin hebt om zelf je pesto te maken kan je dit natuurlijk altijd in de winkel kopen, maar een zelfgemaakte pesto is altijd het lekkerste.

Als je zelf wel de groene pesto wilt maken kan je het recept hiervoor vinden op mijn site. Klik hier om dit recept te zien.

Ingrediënten risotto met gamba’s voor 4 personen:

400 gram risotto

1 ui

250 milliliter witte wijn

300 milliliter runderboullion

8 eetlepels groene pesto

24 gamba’s

2 teentjes knoflook

1 eetlepels paprikapoeder

olijfolie om de gamba s in te bakken

3 eetlepels citroensap

1/2 eetlepel sambal

zout

peper

Bereiding risotto met gamba’s:

Maak de gamba’s schoon. Je kan natuurlijk al schoongemaakte gamba’s kopen, maar wanneer die niet te koop zijn zal je zelf de gamba’s schoon moeten maken. Allereerst zal je de gamba’s moeten ontdooien, wanneer de gamba’s ontdooit zijn kan de schil en het darmkanaal verwijderd worden.

Maak een marinade voor de gamba’s. De marinade is gemaakt van paprikapoeder, zout, peper, sambal, een schoongemaakte knoflook, citroensap en de olijfolie. Wanneer de marinade gemaakt is kunnen de gamba’s hierin gelegd worden. Marineer de gamba’s ongeveer een half uurtje. Langer marineren kan natuurlijk altijd, maar de gamba’s moeten sowieso een half uur marineren.

Nu is het tijd om de pesto te maken, dit recept vind je hier. Als je geen zelfgemaakte pesto gebruikt, maar groene pesto uit een potje kan je deze stap overslaan.

Snijd een ui fijn en fruit deze ui in een pan met olijfolie. Het is handig om een pan te gebruiken met een dikke bodem, zo kan de rijst zometeen rustig garen. Als de ui gefruit is kan de rijst toegevoegd worden. Zorg ervoor dat je de rijst goed omschept, anders bakt de rijst aan, en dat de olijfolie wordt opgenomen door de rijst.

Als de rijst de olijfolie goed heeft opgenomen kan de witte wijn worden toegevoegd en de runderbouillon gemaakt worden. Door telkens een klein beetje bouillon bij de rijst te doen, kan de rijst langzaam garen. Zorg er wel voor dat het vuur niet te hoog staat, anders brand de rijst aan. Als het vuur te hoog staat kan de rijst niet goed garen en zal de risotto niet de optimale smaak hebben.

Wanneer alle bouillon door de rijst is gemengd en de rijst een goede structuur heeft kan de groene pesto toegevoegd worden aan het geheel en is de risotto klaar.

Risotto

Als de risotto met groene pesto af is kunnen de gemarineerde gamba’s in een koekenpan of een gril pan gebakken worden totdat de gamba’s mooi roze zijn.

Leg nu de gamba’s op de risotto en de risotto met gamba’s is klaar!

Eet smakelijk!!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *