BRUSCHETTA TOMAAT
De echte bruschetta vindt zijn oorsprong ik het midden van Italië. Het gerecht bestaat uit een met knoflook, extra-virgine olijfolie en zout en peper ingesmeerd gegrild brood. Zo lekker! Daarna kun je het beleggen met vis, vlees, gegrilde of rauwe groenten enz. Maar ook zonder topping is de bruschetta al erg lekker. Ik zou zeggen gebruik je fantasie en combineer er lekker op los, ik ga voor jullie de bruschetta tomaat maken. Niet echt origineel maar wel erg lekker, zeker een van mijn favorieten. Voor meer informatie over de bruschetta kijk je hier.
Serveer de bruschetta tomaat tijdens de borrel en laat je vrienden en familie genieten. Ik gebruik de bruschetta tomaat ook vaak tijdens feesten en partijen. Het is erg makkelijk van te voren te bereiden en iedereen vindt het erg lekker!
Ingrediënten bruschetta tomaat
Bruschetta
stokbrood of ander brood
extra-virgine olijfolie
knoflook
italiaans kruiden
Tomaten topping
4 tomaten
handje verse basilicum
2 teentjes knoflook
scheutje olijfolie
1/2 rode ui
zout en peper
Bereiding bruschetta tomaat
Snijd het brood in plakken, meng de olijfolie met knoflook (eventueel met nog wat Italiaanse kruiden). Smeer met een kwastje de broodjes in en strooi een beetje zout en peper over het stokbrood.
Verwarm de oven voor op 200 c. Leg nu de broodjes op een rooster en doe ze in de oven, ongeveer 10 min. Laat ze even afkoelen. Nu kun je de bruschetta’s gaan beleggen. Voor de tomaten topping snijd de tomaten door en haal de zaadlijst eruit, vervolgens snijd de tomaat heel fijn, pers de knoflook en snijd de ui heel fijn. Knip of snijd de basilicum ook fijn en meng dit alles samen met wat olijfolie en zout en peper, beleg de bruschetta hiermee. Eet smakelijk heerlijke bruschetta tomaat!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!