TRIO VAN BRUSCHETTA

Afgelopen week heb ik samen met Sophia’s Spaghetteria en bij Sophia’s Spaghetteria een Ladies dinner avond mogen organiseren, was erg gezellig! De koks an Jack Vink hebben een aantal recepten van mij gemaakt. Ook heeft mijn neefje, Thijs Korteweg zijn mooie stem laten horen! Ik wil graag iedereen bedanken en Jack en Marja Vink heel veel succes wensen met het nieuwe restaurant!

Als voorafje hebben de koks van Sophia’s Spaghetteria een trio van bruschetta gemaakt, zo lekker, daarom deel ik ze ook met jullie!

BRUSCHETTA MET RICOTTA EN TOMAAT (ricotta con pomodoro)

Ingrediënten bruschetta met ricotta en tomaat

300 gr kleine trostomaatjes ( 2 tomaatjes per persoon )

30 ml olijfolie

5 eetl balsamicoazijn

2 teentjes knoflook

zout en peper

250 gr ricotta ( hier haal je voor ongeveer 20 stokbroodjes uit )

rasp van 1 limoen en sap van 1/2 limoen

1 stokbrood

1 bosje basilicum

extra olijfolie voor het bakken van de stokbroodjes

Bereiding bruschetta met ricota en tomaat

Meng de olijfolie met de balsamico voeg hier ook uitgeperste of fijngesneden knoflook aan toe. Leg in een ovenschaal de tomaatjes en schenk het olijfolie mengsel erover heen, bestrooi de tomaatjes met zout en peper en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 c. Zet ze er 15 -20 min in tot de tomaatjes wat zacht zijn (niet te zacht). Laat de tomaatjes daarna eerst afkoelen, meng ondertussen de ricotta kaas met limoensap en rasp, snijd daarna de basilicum in reepjes voor de garnering. Snijd het stokbrood en maak er bruschetta’s van in de oven of in de pan bakken met wat olijfolie (zie onderaan). Nu gaan we de bruschetta’s aankleden, smeer eerst wat ricotta erop en leg er dan 2 tomaatjes op en wat reepjes basilicum. Eet smakelijk!

BRUSCHETTA MET TUINBONENPESTO (con maro)

trio van bruschetta

Ingrediënten bruschetta met tuinbonenpesto

300 gr tuinbonen uit de diepvries

150 gr parmezaanse kaas

1 of 2 teentjes knoflook

8 blaadjes verse munt

140 ml olijfolie

sap van 1 citroen

1 stokbrood

Bereiding bruschetta met tuinbonenpesto

Kook de tuinbonen gaar en spoel ze gelijk af met koud water. Rasp vervolgens de parmezaanse kaas in een keukenmachine of met een rasp. Nu komt het lastigste werkje (maar doe dat anders samen met iemand onder het drinken van een kopje thee of iets anders) de tuinbonen doppen, dus het schilletjes moet er af, ja je moet er even een handigheidje in krijgen, dan gaat het heel snel hoor, dus aanhouder wint.

Maal nu de tuinbonen in de keukenmachine met de kaas en wat uitgeperste knoflook, snijd dan de munt blaadjes heel fijn en meng die er ook bij in de keukenmachine. Tot slot doe je wat citroensap en zout en peper erbij en schenk je langzaam de olijfolie erbij. Bak de bruschetta broodjes (zie onderaan) nu met de olijfolie en smeer dan wat tuinbonen pesto op de broodjes. Eet smakelijk!

BRUSCHETTA MET CHAMPIGNONS EN SAUSJE (d autunno)

Ingrediënten bruschetta met champignons

2 bakjes kastanjechampignons

1 bakje shiitake of porcini champignons

1 teentje knoflook

2 theel verse tijm blaadjes

40 gr boter om in te bakken

zout en peper

2 eet peterselie

 

voor de saus:

3 eetl olijfolie

1 eetl milde azijn

1/2 eetl mayonaise

1 theel verse tijm blaadjes

zout en peper

1/4 rode ui heel fijn gesneden

1 stokbrood

1 eetl peterselie fijngehakt

Bereiding bruschetta met champignons

Maak de champignons schoon en snijd deze in plakken, bak ze in de boter bruin, pers de knoflook uit en voeg deze toe net als de verse tijm blaadjes. Bak alles goed samen en strooi er op het laatst als de pan uit is, zout en peper erover. We gaan nu het sausje maken, heel simpel, meng alle ingrediënten die hierboven onder: “voor de saus” staan goed samen. Bak nu de bruschetta broodjes met olijfolie en beleg ze dan met de gebakken champignons met daarop wat van de saus en wat peterselie. Eet smakelijk!

Bruschetta maken

Het bakken van de bruschetta gaat het snelst en makkelijk in de oven, zet de oven op 220 c smeer de broodjes in met olijfolie eerst aan een kant en zet dit 5 min in de oven, draai ze dan om en smeer dan weer wat olijfolie erop en zet ze nog eens 5 min in de oven, kijk even goed de eerste keer of ze niet te hard gaan anders moet je ze iets korter erin zetten.

trio van bruschetta

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *