KNOFLOOK KIP MET HONINGSAUS

Echt iets voor mij deze knoflook kip met honingsaus. Ik ben namelijk een echte fan van knoflook zoals jullie misschien wel opgemerkt in mijn recepten. Knoflook is echt heerlijk en erg gezond!

Knoflook kan een hele sterke smaak hebben, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het ligt aan de manier waarop je het gerecht bereidt. Wanneer je na het eten geen knoflooklucht wilt hebben, kan je een beetje peterselie eten. Dit neutraliseert de lucht.

Dit gerecht is heerlijk en met de honingsaus helemaal af.

Ingrediënten knoflook kip met honingsaus voor 4 pers

6 tot 8 kippendijen

8 eetlepels bloem

2  bollen knoflook (schrik niet van de hoeveelheid, maar wanneer je het niet doet krijg je spijt)

olijfolie om te bakken

2 eetlepels maizena om te binden

6 eetlepels honing

200 ml witte wijn

250 ml runderboullion

50 gram roomboter

5 takjes verse tijm

zout en peper

600 gram boontjes

aardappels voor de puree

Bereiding knoflook kip met honingsaus

Verwarm de oven op 200 ºC . Bestrooi de kippendijen met zout en peper en haal ze door de bloem. Verwarm een pan met olijfolie en bak de kip aan beide kanten bruin, ze hoeven niet helemaal gaar te zijn. Pel de knoflook teentjes maar laat ze wel heel, haal de kip uit de pan en leg deze in een ovenschaal. (Wanneer je geen oven hebt, bak dan de kip met de knoflook verder in de pan met de deksel erop.)

Nu de kip in een ovenschaal ligt bak je de knoflook twee minuten in dezelfde pan en doe dan de knoflook bij de kip. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 20 minuten lang in de oven.

Maak de boontjes schoon, schil de aardappels en kook deze gaar.

Nu gaan we beginnen aan de honingsaus. Doe de witte wijn in een pannetje en haal de tijmblaadjes van de takjes. Voeg deze blaadjes toe aan de wijn in het pannetje. Als het geheel kookt, voeg dan de bouillon en de honing toe en laat het even pruttelen.

Zet na vijf minuten het vuur laag. Door nu maizena toe te voegen en één eetlepel water, wordt de honingsaus gebonden. Als laatste voeg je de vijftig gram roomboter aan de honingsaus toe.

Stamp de aardappels voor de aardappel puree en giet de boontjes af. Haal de kip uit de oven en giet de honingsaus over de kip heen. Serveer de knoflook kip met honingsaus met de puree en de gekookte boontjes.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *