GEVULDE EIEREN MET TONIJN

Een hapje dat vaak terugkomt bij een borrel is toch wel een gevuld eitje. Iedereen kent ze wel, de originele gevulde eieren. Dit recept voor gevulde eieren met tonijn is makkelijk te maken, doet het altijd goed bij een feestje en is weer eens wat anders dan de standaard gevulde eieren.

Ingrediënten gevulde eieren met tonijn voor 10 halve eieren

5  eieren

1 blikje tonijn op olie

1 theelepel sambal

1/2 ui

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels citroensap

zout

peper

2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding gevulde eieren met tonijn

Kook eerst vijf eieren hard. Om een goed hardgekookt ei te krijgen is het van belang dat je meteen de eieren in de pan doet. Wanneer het water kookt moet je een wekker zetten voor zeven minuten. Als de eieren gekookt zijn en de wekker is afgegaan moet je de eieren laten schrikken, zo kan je de eieren later makkelijk pellen. Voilà het ideale hardgekookte ei.

Laat nu de tonijn uitlekken en snipper de ui. Wanneer de tonijn goed is uitgelekt kan je de tonijn mengen met de ui, de sambal, de mayonaise en het citroensap. Proef nu even hoe de smaak van het geheel is. Voeg nu naar smaak zout en peper toe. Door telkens tussendoor te proeven weet je wanneer er genoeg zout en peper door het geheel zit.

Pel de eieren en snijd deze doormidden. Haal het eigeel uit het ei en voeg dit bij de tonijn. Prak nu dit geheel goed door zodat het eigeel goed gemengd is met de rest van de vulling.

Nu moeten alleen nog de eieren gevuld worden. Dit kan je doen met een spuitzak, maar je deze niet in huis hebt kan je het ook met twee theelepeltjes doen.

Voor de garnering hak je de peterselie fijn en strooi deze over het gevulde ei. Zo de gevulde eieren met tonijn zijn klaar, een heerlijk borrelhapje!

Eet smakelijk!!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *