StoofpeertjesmetLicor43

STOOFPEERTJES MET LICOR 43

Een heerlijk dessert, stoofpeertjes met Licor 43 en roomijs. Ik denk dat bijna iedereen de smaak van Licor 43 erg lekker vindt en de combinatie met het roomijs is helemaal lekker.

Je kan natuurlijk ook het roomijs weglaten en de stoofpeertjes als bijgerecht bij je hoofdgerecht eten.

Ingrediënten stoofpeertjes met Licor 43 voor 8 personen

8 à 10 stoofpeertjes

300 milliliter Licor 43

150 milliliter honing

500 milliliter rode port

3 kaneelstokjes

4 kruidnagels

roomijs voor 8 personen (Je kan ook kiezen voor kaneelijs.)

8 takjes rode bessen

verse munt blaadjes voor de garnering

Eventueel allesbinder

Bereiding stoofpeertjes met Licor 43

Begin met het schillen van de peertjes en snijd de onderkant van de peertjes. Hierdoor kunnen de peertjes makkelijker blijven staan in de pan of uiteindelijk op het bord.

Zet nu de geschilde peertjes in een pan en schenk de Licor 43 en de rode port bij de peertjes. Wanneer de peertjes nog niet helemaal bedekt zijn met drank kan je het geheel aanvullen met water. Voeg de kaneelstokjes en de kruidnagel toe. Laat dit geheel nu een uur sudderen.

Als het uur voor bij is kan je checken of de stoofpeertjes klaar zijn. Wanneer de peertjes gaar zijn zullen ze mooi rood/paars zijn en is de structuur wat zachter. Haal nu de peertjes uit de saus.

Voeg de honing toe aan de saus en laat dit geheel inkoken. Wanneer de saus erg dun blijft kun je er voor kiezen om allesbinder toe te voegen. Kijk wel uit dat je hier niet teveel van gebruikt.

Nu kan het bord worden opgemaakt. Zet de peer op het bord en voeg een bolletje roomijs toe. Giet daarna de gemaakte saus over het geheel en leg het muntblaadje met de rode bessen bij het geheel.

Zie zo de stoofpeertjes met Licor 43 zijn klaar.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *