KIPSPIESJE MET INDIASE CURRY

Heerlijk, een kipspiesje met een Indiase curry en mango chutney. Dit gerecht behoord zeker wel tot één van mijn favorieten. Door de Indiase curry is de kip net ietsjes pittiger, maar  door de mango chutney wordt deze pittigheid helemaal tot zijn recht gebracht.

Tegenwoordig is het koken met chutneys helemaal hip, maar wat is een chutney nou eigenlijk? Chutney is een soort jam gemaakt van fruit, azijn, uien, specerijen en verschillende kruiden en vindt zijn oorsprong in India. Aan het begin van de zeventiende eeuw is het recept vanuit India naar Europa overgekomen en nu de dag genieten we hier nog steeds van. Wil je meer weten over chutney en welke soorten chutney lekker zijn bij verschillende gerechten, klik dan hier.

Ingrediënten kipspiesje met Indiase curry voor 10 spiesjes:

3 kipfilets

1 citroen

1/2 bosje peterselie

3 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepels sambal

2 eetlepel Indianse currypasta (Ik kies zelf altijd voor de curry’s van Madras)

10 stengels bieslook

zout en peper

10 eetlepels mango chutney

2 eetlepels griekse yoghurt

10 satéprikkers

10 glaasjes

Bereiding kipspiesje met Indiase curry voor 10 spiesjes:

Snijd de kipfilet in stukjes. Het ziet er leuk uit als er aan iedere satéprikker drie blokjes kip geregen zijn, zorg er daarom voor dat je de kipfilet in dertig stukjes snijdt.

Als de kipfilet gesneden is, kan de marinade gemaakt worden. Voeg de twee eetlepels Indiase currypasta, drie eetlepels olie, het sap van een halve citroen, de eetlepel sambal en het zout en peper samen. Wanneer dit goed met elkaar gemengd is kan de kip in de marinade gemarineerd worden.

Doe wat Griekse yoghurt en mango chutney in de glaasjes en snijd de andere helft van de citroen in tien partjes, deze partjes kan je later gebruiken om het glaasje te versieren.

Nadat de kipfilet een half uur in de marinade heeft gelegen kunnen de spiesjes geregen worden. Wanneer de kipfilet aan de spiesjes geregen is kunnen deze gebakken worden en in de glaasjes worden gezet.

Om het gerecht er nog leuker uit te laten zien doe je het partje van de citroen op het randje van het glaasje en voeg je een stengeltje bieslook toe in het glas.

Nu ziet het gerecht er leuk en is het ook nog erg lekker.

Eet smakelijk!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *