anti kater eitje

ANTI KATER EITJE

Bijna iedereen is denk ik weleens wakker geworden met een flinke kater. Dit anti kater eitje is een heerlijke opkikker wanneer je een zware of late avond hebt gehad en er in de ochtend weer fit tegenaan moet. Natuurlijk is dit recept ook lekker voor iemand die niet een zware nacht heeft gehad of voor bij de lunch.

Ingrediënten anti kater eitje voor 4 personen

4 eieren

1/2 courgette

3 à 4 teentjes knoflook

5 grote tomaten

4 lente uitjes

1/2 spaanse peper

1/2 rode paprika

125 gram chorizoworst

1/2 gele paprika

6 à 8 eetlepels olijfolie

1/2 bosje peterselie

Zout

Peper

Bereiding anti kater eitje

Snijd als eerste de courgette en de paprika in kleine stukjes. Daarna kan de Spaanse peper gesneden worden, zorg er wel voor dat je alle zaadjes uit de peper haalt. Wanneer je dit niet doet zal het anti kater eitje veel te pittig worden.

Was nu de tomaten goed, haal het kroontje uit de tomaat en snijd de tomaat in stukjes. Daarna kunnen ook de lente uitjes en de peterselie fijn gesneden worden. Haal het velletje van de chorizo en snijd deze ook klein.

Verwarm nu een koekenpan met olijfolie en pers hier de knoflook in. Nu kan je de chorizo en de Spaanse peper toevoegen. Wanneer dit geheel is gefruit kan je de courgette, paprika, lente ui en tomaat toevoegen. Laat dit geheel nu eventjes pruttelen zodat de groente kan garen.

Wanneer de groente zachter is geworden kunnen de vier eieren worden toegevoegd. Dit doe je door vier kuiltjes in de groente te maken en hier de eieren in te breken. Strooi nu wat zou en peper naar smaak over het geheel.

Zet het vuur wat zachter en zodat de eieren langzaam kunnen garen. Het gerecht is klaar wanneer de eieren gestold zijn.

Zie zo, het anti kater eitje is af! Nu maar hopen dat je je snel weer beter gaat voelen.

Eet smakelijk!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *