Sushi salade met zalm

SUSHI SALADE MET ZALM

Sushi bowls, helemaal hip tegenwoordig. Naast dat het een heel hip recept is, is het een van de dingen die ik nu heerlijk vind om te eten. Deze frisse sushi salade met zalm, zeewier en venkel, is een lekker recept dat je kan eten als voorgerecht, lunch en zelfs als hoofdgerecht.

Ingrediënten sushi salade met zalm voor 4 personen

600 gram sushi rijst

3 eetlepels mayonaise

1 eetlepel wasabi creme

200-250 gram zeewier salade

400-500 gram kakel verse rauwe zalm

2 lente uien

1 venkel

2 eetlepels sesamzaadjes

1 eetlepels sesamolie

1 eetlepels zonnebloemolie

6 eetlepels sojasaus

1 eetlepel gemberrasp

4 halve plakjes citroen

1 klein teentje knoflook

1 eetlepel citroensap

Bereiding sushi salade met zalm:

Kook de sushi rijst gaar en laat de rijst afkoelen. Zorg nu dat de zalm geen graten meer heeft en snijdt de zalm in blokjes. Snijd de lente ui in ringen en snijd de rauwe venkel in hele dunne plakjes. Wanneer de zalm, de ui en de venkel gesneden is kan het samengevoegd worden in een grote schaal. Voeg ook de zeewier salade toe en roer het geheel door elkaar.

Rooster de sesamzaadjes, pas op deze verbranden heel snel. Meng nu dat de mayonaise en wasabi met elkaar en voeg deze toe aan de sushi rijst. Let op, wanneer u niet zo van pittig houdt moet u niet teveel wasabi toevoegen.

Meng de sojasaus, sesamolie, de citroensap, de gemberrasp en de geperste knoflook met elkaar. Nu is de dressing ook af.

Snijdt vier halve plakjes citroen, deze citroen gebruiken wij voor de garnering. Leg op ieder bord sushi rijst met daarop de salade en zalm. Strooi wat sesamzaadjes over het geheel en leg het stukje citroen als garnering op het bord. Doe de dressing in een apart schaaltje en zet dit schaaltje op het bordje.

De sushi salade met zalm is nu af! Eet smakelijk!!

TIP: Wanneer u niet van zalm houdt. Gebruik dan avocado in plaats van zalm. Een heerlijke variatie op het recept. Om de avocado net wat meer smaak te geven kun je er wat citroensap, zout en peper overheen sprenkelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *