Schuimomelet met roodfruit

SCHUIMOMELET MET ROODFRUIT

Eieren, bijna iedereen eet ze wel bij het ontbijt of een heerlijk omeletje tussendoor, maar heb je weleens een zoet ei gegeten? Dit recept voor een schuimomelet met roodfruit is een heerlijk nagerecht en kan ook heerlijk gegeten worden als zoet tussendoortje.

Ingrediënten voor een schuimomelet met roodfruit voor 2 personen

2 eieren

2 eetlepels suiker

Handje bosvruchten

Handje frambozen en/of rode besjes

Roomboter

Wanneer je niet van roodfruit houdt kan je ook kiezen voor ander fruit. Zorg er wel voor dat je kiest voor zacht fruit, dit is een goede combinatie met het schuimomelet.

Bereiding schuimomelet met roodfruit

Scheidt allereerst de eieren, dit doe je door het eiwit te scheiden van het eigeel. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt, wanneer dit gebeurt is het niet meer mogelijk om het eiwit stijf te kloppen. Doe het eigeel in een kom en het eiwit in een andere kom.

Wanneer het eiwit gescheiden is van het eigeel kan het eiwit stijf geklopt worden met een garde of mixer. Het kan enkele minuten duren voordat het eiwit goed stijf geklopt is. Het geheel is goed stijf wanneer je de kom, met inhoud, onderste boven kan houden.

Meng twee eetlepels suiker met het eigeel en klop dit. Voeg nu het eiwit toe aan het eigeel en spatel dit luchtig door elkaar.

Doe wat roomboter in een koekenpan en verwarm de koekenpan. Zorg ervoor dat de pan met de roomboter goed warm is. Doe nu het eimengsel in de verhitte koekenpan en zet het vuur laag. Laat nu het ei vier à vijf minuten bakken. De bodem is dan gaar en het eimengsel is gerezen.

Haal het geheel uit de koekenpan, snijdt de schuimomelet doormidden en vouw deze dubbel.

Was nu het fruit goed en serveer dit met het schuimomelet.

Voilà, een heerlijk schuimomelet met rood fruit.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *