KOE LO KAI (ZOETZURE KIP)
Koe lo kai is een 18e eeuws chinees recept en is eigenlijk een zusje van de koe lo yuk, koe lo yuk is van origine met varkensvlees en koe lo kai met kip. Ik maak koe lo kai al jaren en iedere keer is het weer even lekker. Het is een hele frisse maaltijd met een goede combinatie van zoetzuur en een lekkere hoeveelheid groenten. In het begin denk je, wat een werk, waar ben ik aan begonnen, maar hoe vaker je het hebt gemaakt hoe sneller het gaat.
Ingrediënten koe lo kai voor 4 personen
600 gr kipfilet
1 ui
1 rode 1 groene 1 gele paprika
3 teentjes knoflook
1/2 spaanse peper
100 ml rijstazijn
10- 12 eetl suiker
350 ml tomatenketchup
voor het beslag
100 gr bloem
200 ml melk
1 ei
zout peper
zonnebloemolie
Bereiding koe lo kai
Snijd de paprika’s en de ui in stukken, hak of pers de knoflook en snipper de Spaanse peper fijn.
Roerbak dit en snijd ondertussen de kip in kleine blokjes. Vervolgens doe je de suiker en rijstazijn bij de groenten in de pan en laat het 5 min pruttelen, roer vervolgens de tomatenketchup erbij.
Zet dit even van het vuur en ga nu het beslag voor de kip maken. Klop met een garde de bloem, ei en de melk tot een glad beslag, strooi wat zout en peper op de kip blokjes en leg deze in het beslag.
Neem een wok pan en doe daar een laagje olie in zodat de kip blokjes lekker kunnen bakken. Doe steeds een paar blokjes kip vanuit het beslag met een lepel in de pan, bak ze in etappes gaar en bruin.
Je moet de kip wel steeds keren om ze goed rondom bruin te krijgen. Leg ze op een schaal als ze klaar zijn, ja dit is even wat werk maar dan heb je ook wat.
Kook de rijst en voordat je het gaat eten doe je de gebakken kip in deeg bij de saus en warm je dit op laag vuurtje nog even op. En dat was het, heerlijke koe lo kai, genieten! Eet smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!