kipsaté in ketjapsaus

KIPSATE IN KETJAP MARINADE

De zomer staat om de hoek, tijd voor het BBQ seizoen. Ik houd van saté op de BBQ, die lekkere rooksmaak in combinatie met een goed gemarineerd stukje vlees is onweerstaanbaar. Vaak maak ik kipsaté in ketjap marinade klaar voor op de BBQ, ik vind deze marinade erg smaakvol en toch lekker zacht. De meeste mensen vinden deze marinade erg lekker, vandaar dat kipsaté in ketjap marinade een echte BBQ klassieker is.

Ingrediënten voor 4 personen

600 gr. kipfilet

2 bolletjes gember fijngehakt of

2 eetl. geraspte gember

1 eetl. gembersap

5 eetl. ketjap manis

2 teentjes knoflook geperst of fijngehakt

2 eetl. citroensap

1/2 eetl. sambal (rode)

3 eetl. olijfolie

Zeezout en peper op smaak

Bereidingswijze

Snijd eerst de kip in mooie saté blokjes, dus niet te groot maar ze moeten nog wel aan een stokje te rijgen zijn. Doe de kip in een lekkere grote bak zodat je het goed kunt marineren. Vervolgens hak je gember en knoflook (kan ook worden geperst) fijn, voeg deze samen met de olijfolie, ketjap, gembersap, citroensap, rode sambal, zout en peper bij de kip. Roer het geheel even door zodat alle kipblokjes goed in de marinade liggen. Laat het minstens 2 uur marineren.

kipsaté in ketjapsaus

Leg de sate stokjes eerst een half uurtje in het water, dit voorkomt verbranding van de stokjes als je het op de BBQ of in de pan gaat bakken.

kipsaté in ketjapsaus

Rijg nu de kip blokjes aan de prikkers en bak deze op de BBQ of in de pan. Serveer de spiesjes met wat rijst, lekkere saté saus en een zoetzure komkommersalade. Eet smakelijk, je eigen kipsaté in ketjap marinade!

Suggestie

De kipsaté in ketjap marinade is heerlijk in combinatie met satésaus, witte rijst en zoetzure komkommersalade. Een heerlijke maaltijd tijdens het BBQ seizoen.

1

Kipsate in ketjap marinade

2

Zoetzure komkommersalade

3

Zoetzure komkommersalade

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *