KIPSATE IN KETJAP MARINADE
De zomer staat om de hoek, tijd voor het BBQ seizoen. Ik houd van saté op de BBQ, die lekkere rooksmaak in combinatie met een goed gemarineerd stukje vlees is onweerstaanbaar. Vaak maak ik kipsaté in ketjap marinade klaar voor op de BBQ, ik vind deze marinade erg smaakvol en toch lekker zacht. De meeste mensen vinden deze marinade erg lekker, vandaar dat kipsaté in ketjap marinade een echte BBQ klassieker is.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gr. kipfilet
2 bolletjes gember fijngehakt of
2 eetl. geraspte gember
1 eetl. gembersap
5 eetl. ketjap manis
2 teentjes knoflook geperst of fijngehakt
2 eetl. citroensap
1/2 eetl. sambal (rode)
3 eetl. olijfolie
Zeezout en peper op smaak
Bereidingswijze
Snijd eerst de kip in mooie saté blokjes, dus niet te groot maar ze moeten nog wel aan een stokje te rijgen zijn. Doe de kip in een lekkere grote bak zodat je het goed kunt marineren. Vervolgens hak je gember en knoflook (kan ook worden geperst) fijn, voeg deze samen met de olijfolie, ketjap, gembersap, citroensap, rode sambal, zout en peper bij de kip. Roer het geheel even door zodat alle kipblokjes goed in de marinade liggen. Laat het minstens 2 uur marineren.
Leg de sate stokjes eerst een half uurtje in het water, dit voorkomt verbranding van de stokjes als je het op de BBQ of in de pan gaat bakken.
Rijg nu de kip blokjes aan de prikkers en bak deze op de BBQ of in de pan. Serveer de spiesjes met wat rijst, lekkere saté saus en een zoetzure komkommersalade. Eet smakelijk, je eigen kipsaté in ketjap marinade!
Suggestie
De kipsaté in ketjap marinade is heerlijk in combinatie met satésaus, witte rijst en zoetzure komkommersalade. Een heerlijke maaltijd tijdens het BBQ seizoen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!