kip met sesamolie en bos-uitjes

KIP MET SESAMOLIE EN BOS-UITJES

Voor mijn verjaardag heb ik een grappig kookboek gekregen, 50 tinten kip. Een erg leuk geschreven kookboek met enkel pikante kip gerechten. Van de opgehitste kip tot het druipende hoentje je kunt het zo gek niet bedenken. Het eerste recept dat ik uit dit boek heb gemaakt was zo lekker dat ik jullie er gelijk van op de hoogte wilde brengen. Kippenborst gestoomd in witte wijn met sesamolie en lente-uitjes heet het gerecht in 50 tinten kip, echter heb ik mijn eigen draai aan het recept gegeven. Ik ga de kip niet stomen maar roken met houtsnippers in de rookpan, hierdoor krijgt de kip een heerlijke rooksmaak (de kip kan natuurlijk ook worden gebakken in de pan). Ik heb een rookpan van Resto, ik gebruik deze pan erg vaak en rook er vooral vis in, maar vlees gaat ook prima. Hier kun je meer vinden over deze pan.

Door het gebruik van de rookpan is de witte wijn overbodig, maar om deze smaak een klein beetje mee te krijgen voeg ik deze toe aan de saus. Ook maak ik gebruik van bos-uitjes inplaats van lente-uitjes, simpelweg omdat ik deze al in de koelkast lagen. Ik noem mijn variatie op het recept dan ook: gerookte kip met sesamolie en bos-uitjes. Ben je nog opzoek naar een leuk origineel cadeau of wil je zelf een kijkje nemen in dit leuke kookboek, hier kun je hem vinden!

Ingrediënten gerookte kip met sesamolie en bos-uitjes

1 kilo kipfilet

5 bos-uitjes

1,5 bolletjes gember of als je verse gember hebt 2 theelepels geraspte gember

3 tenen knoflook

50 ml wijn

70 ml sojasaus

2 theel. sesamolie

2 theel. witte wijn azijn

2 eetl. pikante (Als je van heet houd) of sweet chili saus

beetje zonnebloemolie

zout en peper

Bereiding gerookte kip met sesamolie en bos-uitjes

Zet eerst alle ingrediënten voor de saus klaar, snij de bos-ui in ringetjes en snij of rasp de gember fijn. Vervolgens pers of snijd je de knoflook fijn en zet je de andere ingrediënten klaar.

kip met sesamolie en bos-uitjes

Doe de bos-ui, knoflook en gember in een pan en fruit deze met een schuitje zonnebloemolie. Voeg vervolgens de witte wijn toe aan laat dit even sudderen. Voeg dan de sojasaus, sesamolie, witte wijn azijn en pikante of sweet chili saus toe. Laat de saus nog even indikken en voeg zout en peper naar eigen smaak toe.

Nu gaan we de kip bereiden. Sla de kipfilets eerst een klein beetje plat zodat het geleidelijk kan garen. Als je de kipfilets gaat roken doe je ze 16 min de rookpan, draai de kip na 8 minuten even om. Als je de kip in de pan gaat bakken doe je dit met een beetje olijfolie en boter, bak de kip bruin en snijd deze als je denkt dat die gaar is doormidden om dit te controleren. Zorg net voordat de kip klaar is dat je saus warm is. Snij de kip in mooie plakken en serveer ze op en mooie schaal, strooi vervolgens de saus over de kip.

kip met sesamolie en bos-uitjes

Deze kip kun je ideaal combineren met wat rijst en roerbakgroenten. Eet smakelijk heerlijke gerookte kip met sesamolie en bos-uitjes!

kip met sesamolie en bos-uitjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen computer bent! *